неділя, 24 травня 2020 09:15

Адмірал Воронченко підтвердив можливість своєї відставки

Адмірал Воронченко підтвердив можливість своєї відставки
Ігор Воронченко комадував операцією по проходу українських кораблів у Керченській протоці восени 2018 року. Фото Twitter

Командувач Військово-Морських сил України адмірал Ігор Воронченко підтвердив інформацію про свою можливу відставку і прокоментував ажіотаж навколо цієї події.

Про це він заявив в коментарі Укрінформу.

"Дійсно, міністр оборони запропонував мені нову посаду в міністерстві, і я вважаю, що після чотирьох років командування Військово-Морськими Силами можу гідно передати всі свої напрацювання, досвід наступнику. Для мене незрозумілий той ажіотаж в ЗМІ, який з'явився навколо мого прізвища", - заявив Воронченко.

Командувач також підкреслив, що дотримується підходів і принципів, притаманних арміям провідних країн світу. "Хочу акцентувати, що на мою думку, посадова особа на ключових позиціях кожні 4-5 років має передавати свій досвід і знання. Ротаційний принцип якраз і відповідає підходам, які існують у арміях країн-членів НАТО", - заявив Воронченко.

22 травня Командувач ВМС ЗСУ адмірал Ігор Воронченко в коментарі виданню "Думська" підтвердив інформацію про пропозицію міністра оборони Андрія Тарана перейти на роботу в Міністерство оборони.

Ігор Воронченко був призначений на посаду в.о. командувача ВМС ЗСУ 25 квітня 2016 року.

2 липня 2016 року Президент України Петро Порошенко призначив генерал-лейтенанта Ігоря Воронченко командувачем ВМС ЗСУ і присвоїв йому військове звання віце-адмірала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що насправді стоїть за заявами терористів про стан бойової готовності

23 серпня 2018 року указом Президента України №242 / 2018 йому присвоєно військове звання адмірала

Зараз ви читаєте новину «Адмірал Воронченко підтвердив можливість своєї відставки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути