Ексклюзиви
вівторок, 10 вересня 2024 11:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Адміністрація Байдена надала Конгресу секретну доповідь про стратегію війни в Україні

Адміністрація Байдена надала Конгресу секретну доповідь про стратегію війни в Україні
Білий дім передав Конгресу засекречену доповідь про свою стратегію щодо війни в Україні. Фото: pixabay.com

У Сполучених Штатах Америки адміністрація Джо Байдена нібито передала Конгресу засекречену доповідь, де пояснює свою стратегію щодо російсько-української війни.

Помічник одного з членів Конгресу сказав, що там отримали доповідь у понеділок і ще не ознайомилися з документом, повідомляє Reuters. Ще двоє джерел також підтвердили це.

"Йдеться про документ, вимогу щодо підготовки якого включили у багатостраждальний пакетний законопроєкт з 60 млрд доларів допомоги для України. Суперечки довкола нього тривали з минулої осені. Врешті його ухвалили у квітні. Початково терміном подання доповіді про стратегію вказали червень", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білий дім відреагував на падіння дронів у Латвії та Румунії

Через значну затримку доповіді деякі республіканці почали казати, що розчаровані і можуть заблокувати подальші ініціативи на фінансування підтримки України.

Очільник сенатського комітету із закордонних справ сенатор Джим Ріш у серпні коментував ситуацію з доповіддю і казав, що виступає за підтримку України, але не сліпу.

"Ще від перших днів війни проти України ми просили адміністрацію Байдена-Гарріс подати стратегію того, як США і союзники можуть допомогти Києву перемогти. Коли вони не відреагували на прохання, ми прописали у законі те, що така стратегія має бути надана Конгресу. Крайній термін минув, а відповіді не надійшло. Байден і Гарріс мають надати цю стратегію не лише нам, але й американському народу. Відсутність реакції дозволяє припускати, що у них такої стратегії немає. Або вони бояться показати її", - заявляв він.

Наші воїни завдають окупаційним військам відчутних втрат в живій силі, техніці і активно підривають наступальний потенціал ворога у тилу.

Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1380 осіб. Також українські воїни знешкодили танк, 19 бойових броньованих машин, 50 артилерійських систем, 36 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 68 автомобілів та чотири одиниці техніки окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Адміністрація Байдена надала Конгресу секретну доповідь про стратегію війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути