середа, 23 жовтня 2013 22:31

Яценюк заявив, що опозиція готова помиритись із Януковичем за трьох умов

Яценюк заявив, що опозиція готова помиритись із Януковичем за трьох умов
Арсеній Яценюк. Фото: www.radiosvoboda.org

Українська опозиція готова піти на компроміс із владою, якщо йтиметься про узгоджений трьома сторонами сценарій звільнення Юлії Тимошенко та підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це в ефірі 5 каналу заявив лідер парламентської фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

Опозиціонер уточнив, що порозуміння між опозицією, владою та представниками Євросоюзу може бути досягнуто лише за трьох умов.

"Перше: якщо буде повага до людської гідності і права на свободу Юлії Тимошенко. Друге: якщо сценарій приймуть наші європейські партнери, в тому числі місія Кокса і Кваснєвського. І третє: якщо з усім погодиться Віктор Янукович", - зазначив Яценюк.

Нардеп запевнив, що розуміє, як складно сьогодні Януковичу.

"Адже саджати набагато простіше, ніж приймати рішення про те, щоб відпускати з тюрми. Але він, як президент, повинен зробити цей відповідальний крок", - наголосив політик.

Яценюк переконаний, що якщо глава держави дійсно хоче звільнити Тимошенко, то він залюбки візьме участь у трьохсторонніх політичних консультаціях, де гравцями будуть він, місія Кокса-Кваснєвського і опозиція.

"Якщо у цьому випадку ми знайдемо компроміс, то усе вирішиться за 24 години. А якщо бажання немає цього робити, то будуть придумувати якісь голосування, якісь неприйнятні законопроекти, будуть водити козу до 27 листопада", - резюмував Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк заявив, що опозиція готова помиритись із Януковичем за трьох умов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути