середа, 12 серпня 2009 10:59

Яценюк закликав завалити Ратушняка позовами в Генпрокуратуру

Яценюк закликав завалити Ратушняка позовами в Генпрокуратуру

Мер Ужгороду Сергій Ратушняк, котрий побив дівчину-агітатора громадської ініціативи "Фронт змін" порушив п"ять статей Кримінального кодексу і повинен понести за це відповідальність, заявляє лідер ініціативи Арсеній Яценюк.

"Поки прокуратура Закарпатської області порушила кримінальну справу проти Ратушняка тільки за двома статтяма - за хуліганство і перевищення службових повноважень. Але його дії - це ще й нанесення тілесних ушкоджень середньої важкості (ст. 122). Це - перешкода законній діяльності громадської організації (ст. 170). Це - розпалювання міжнаціональної ворожнечі, здійснене з насильством, обманом або погрозами, а також вчинене посадовою особою (ст. 161 ч. 2). Ратушняк порушив п"ять статей Кримінального кодексу і повинен понести за це відповідальність", - мовиться у зверненні лідера "Фронту змін" до громадян України, поширеному в середу.

"Безкарності не повинно бути. Якщо кожен ратушняк може відкрито і безкарно пропагувати нацизм, країна може буквально розсипатися. Після 2004 року ми живемо в державі, розділеній навпіл. Одному Богу відомо, на яких і на скільки частин здатна розділити Україну майбутня президентська кампанія, якщо політична дискусія вестиметься "діячами" рівня Ратушняка - із застосуванням кулаків, нацистської і расистської риторики. Діяльність Ратушняка і йому подібних - це поглиблення розколу України. Це - шлях до знищення країни", - також відзначає Яценюк.

Лідер суспільної ініціативи завіряє, що зробить все, щоб Ратушняк поніс покарання не за хуліганство, а за всією повнотою скоєного. "Я вже звернувся з відповідною заявою в Генпрокуратуру, МВС і СБУ. Україна - багатонаціональна, полікультурна і багатоконфесійна держава. Тільки добре розуміючи це, можна врятувати країну", - мовиться у зверненні.

Він також закликав всі політичні партії, громадські організації, всіх громадян України: "Скажіть своє слово проти ксенофобії, расизму і нацизму. Зверніться в Генпрокуратуру з вимогою порушити справу проти Ратушняка за розпалювання міжнаціональної ворожнечі".

"В Україні склався порядок, який дарує ратушнякам і лозінським безкарність. Місцеві князьки є частиною олігархічних кланів, котрі засідають у Верховній Раді. Олігархічному уряду вони забезпечують підтримку на виборах в своїх регіонах (адмінресурс), а взамін - отримують політичний "дах" для свавілля на ввірених їм територіях - в областях, містах, селах. Цей "дах" дозволяє ратушнякам і лозінським влаштовувати полювання на селян, проповідувати нацизм і переслідувати інакодумців", - відзначає політик.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Яценюк закликав завалити Ратушняка позовами в Генпрокуратуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути