пʼятниця, 23 серпня 2013 12:40

Яценюк захотів поговорити з Януковичем про євроінтеграцію

Яценюк захотів поговорити з Януковичем про євроінтеграцію
Яценюк закликав припинити дискусії щодо можливого вибору України між ЄС та Митним союзом. Фото: reuters.com

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк закликав владу і, зокрема, президента Віктора Януковича спільно обговорити питання європейської інтеграції України.

Як передає кореспондент Gazeta.ua, про це політик сказав сьогодні під час круглого столу "Порозуміння заради європейського майбутнього".

На захід були запрошені лідери всіх фракцій. Однак прийшли лише представники опозиційних сил.

Яценюк нагадав, що такий круглий стіл ініціювала екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Він також підкреслив, що перед учасниками круглого столу стоїть низка політичних і юридичних завдань, які Україна ще має вирішити до саміті з ЄС у листопаді.

"Однак ми зможемо виконати ці завдання, якщо за цим столом будуть сидіти всі: і влада, і опозиція, і президент, і уряд. Тоді ми продемонструємо єдність країни в її прагненні до наближення до Європейського Союзу", - наголосив Яценюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пора зрозуміти, що Євросоюзу нам не бачити - соціолог

Він також закликав представників інших політичних сил припинити дискусії щодо можливого вибору України між ЄС та Митним союзом.

"Ми стоїмо перед історичним моментом. Цей історичний момент - у визначенні геополітичної ролі та місії України на найближчі століття: де і з ким буде Україна. Деякі сили ведуть дискусію про те, куди треба Україні рухатися. Ми би хотіли дуже чітко заявити: курс України на європейську інтеграцію є частиною національного законодавства. І ми вимагаємо виконання національного законодавства, а саме закону України про основи внутрішньої та зовнішньої політики, який чітко вказує на те, що Україна має стати членом Європейського Союзу", - підкреслив Яценюк.

Говорячи про останні заяви деяких політиків про можливе проведення референдуму щодо вступу України до Митного Союзу, він зазначив:

"Будь-які інші дискусії про членство країни в митних союзах, радянських союзах можуть бути нічим іншим, як дискусіями на вільні теми на кухнях тих політичних сил, які не представляють інтереси народу України".

Він додав, що на наступному круглому столі, який має відбутися приблизно 16-19 вересня, обов'язково мають бути присутні члени Кабміну, Партії регіонів та Адміністрації президента.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк захотів поговорити з Януковичем про євроінтеграцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути