середа, 07 травня 2014 20:58

Яценюк здивований зустріччю Путіна з главою ОБСЄ

Яценюк здивований зустріччю Путіна з главою ОБСЄ
Арсеній Яценюк Фото: podrobnosti.ua

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк здивований тим, що "українське питання" активно обговорювалося на зустрічі президентів Росії та Швейцарії Володимира Путіна і Дідьє Буркхальтера без представників Києва.

"Я був трохи здивований тим, що в Москві обговорюється питання України без України, без США і без ЄС, так як саме в цьому форматі була проведена перша зустріч в Женеві, і саме від виконання цих угод відмовилася Російська Федерація", - сказав Яценюк по закінчення виїзного засідання уряду в Харкові в середу.

Він сподівається, що ОБСЄ підтримає "дорожню карту" щодо виходу з української кризи, запропоновану офіційним Києвом.

"Перед поїздкою міністра закордонних справ Швейцарії до Москви український міністр передав нашу "дорожню карту", вона є, вона істотно відрізняється від того, що було заявлено в Москві", - сказав Яценюк після закінчення виїзного засідання уряду в Харкові в середу.

"Основна відмінність в тому, що наша мета - реальна стабілізація ситуації в Україні, яка пов'язана тільки з одним - позицією Російської Федерації. Якщо Росія відкликає свої диверсійні групи, припиняє їх підтримувати і фінансувати, відводить війська, тоді ситуація в Україні буде стабілізована. Думаю, що та "дорожня карта", яка напрацьована Україною, буде лежати в основі врегулювання української кризи", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк здивований зустріччю Путіна з главою ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути