четвер, 18 жовтня 2012 11:45

Яценюк у наступному році стане прем'єром?

Яценюк у наступному році стане прем'єром?
Віктор Небоженко каже, що Соболєв не підходить на роль прем'єра. Фото: obozrevatel.com

Політолог Віктор Небоженко вважає, що один із лідерів Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк
може стати прем'єр-міністром України влітку 2013 року.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нерішучість команди Кличка може коштувати Україні майбутнього

"Але зараз цього не відбудеться. Спочатку висуватимуть на посаду прем'єра Сергія Арбузова, Валерія Хорошковського чи Юрія Бойка. Кожна група пропонуватиме свою кандидатуру.  А от всередині літа наступного року Україні потрібно буде віддавати дев'ять мільярдів доларів боргу, яких немає. Тоді буде ще раз переформатована більшість – піде прем'єр, наприклад, той же Арбузов, і з'явиться коаліційний уряд. Він складатиметься із міністрів-"регіоналів" та нинішніх опозиціонерів. Яценюк очолюватиме найбільшу опозиційну фракцію, тому із ним треба буде рахуватися", - зазначив Небоженко.

За його словами, президент Віктор Янукович працюватиме із тим керівником уряду, який йому буде близький, а не якого запропонують депутати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пропозиція "Батьківщини" підписати угоду про коаліцію - це технологічний крок під вибори" - Бала

Коментуючи заяву Яценюка про те, що після перемоги на парламентських виборів демократична більшість призначить прем'єром Сергія Соболєва, політолог наголосив: "Це почалося не сьогодні, а за часів Юлії Тимошенко, коли вона всіх розчарувала при формуванні тіньового уряду. Тоді Соболєва призначила на дуже відповідальну посаду (тіньового прем'єра - Gazeta.ua). Всі дуже цьому здивувалися. Він порядна, хороша людина. Але, не зважаючи на молодість, є політиком старого формату. Крім того, це не його посада. Яценюк зробив таку заяву для того, щоб експертне середовище обговорювало його кандидатуру. Це більш реально. Хотів ще раз підкреслити своє "сонячне сяяння".

Зараз ви читаєте новину «Яценюк у наступному році стане прем'єром?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути