Ексклюзиви
понеділок, 06 квітня 2009 11:27

Яценюк схвалює допуск Росії до ГТС

Яценюк схвалює допуск Росії до ГТС
Народний депутат від НУНС Арсеній Яценюк виступає за допуск Росії до управління української ГТС в обмін на право України розробляти газові родовища на території РФ.

Про це Яценюк заявив в ефірі радіо Эхо Москвы.

"Моя модель проста. Є компанія (спільна компанія з управління ГТС). У цій компанії Україна володіє 51% акцій, на все інше ми готові ділитися активами в обмін на газ, з одного боку, і доступ до кінцевого споживача - з іншого боку. Ніяких образ. Виключно державний бізнес", - сказав Яценюк.

Яценюк у котрий раз заявив, що він проти приватизації ГТС. У той же час, на його переконання, Україні потрібно більше власного видобутку газу, потрібно мати споживача газу в ЄС.

"Категоричний противник приватизації газотранспортної системи. Боляче просто, банально. І зрозуміло, що на цій приватизації хтось обов"язково захоче заробити. І така ідея завжди рухалася в Україні. Але що нам цікаво на Україні? Перше - нам цікавий ресурс. Ресурс, який, звичайно, є в Російській Федерації. Тобто, Україні дуже б хотілося мати власний видобуток газу на території Росії, для того, щоб завдяки російській транзитній системі поставляти до України газ і компенсувати той недолік, який у нас є. Ми видобуваємо близько 20 млрд. кубічних метрів, споживаємо в два рази більше, ніж Польща, при економіці істотно меншій", - пояснив Яценюк.

"Друге, що нам цікаво. Нам цікаво мати споживача в Європейському Союзі. І - буду відвертий - нам цікаво так само заробляти на Європейському Союзі, як це робить Російська Федерація. Третє - ми зобов"язані забезпечити гарантоване постачання і гарантований транзит. Виходячи з цього, ми вже бачимо три елементи і трьох учасників цього процесу. Це Росія, яка може одержати частину в консорціумі в обмін на активи", - додав депутат.

За матеріалами4post, "Эхо Москвы"

Зараз ви читаєте новину «Яценюк схвалює допуск Росії до ГТС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути