вівторок, 10 листопада 2009 20:43

Яценюк розповів про найкращий контракт "Газпрому"

Яценюк розповів про найкращий контракт "Газпрому"

Кандидат у Президенти України Арсеній Яценюк переконаний, що після виборів новому президенту та новому уряду доведеться зайнятися розслідуванням газових махінацій, починаючи з ЄЕСУ, "РосУкрЕнерго" і закінчуючи останнім газовим контрактом.

Про це політик заявив у вівторок, 10 листопада, на прес-конференції в Севастополі, повідомляє прес-служба "Фронту змін".

Кандидат у Президенти підкреслив, що нинішній контракт став найкращим в історії "Газпрому", оскільки для України цим контрактом передбачена одна з найвищих цін на газ. Крім того, Україна - найбільший споживач газу, згідно з цим контрактом. Контракт також передбачає найбільші штрафи і санкції у випадку, якщо Україна не купує обумовленого обсягу газу. І до того ж "Газпром" має одну з найнижчих ставок на транспортування свого газу територією України.

Арсеній Яценюк не виключає, що в подальшому Україна продовжить накопичувати борг перед російською стороною, що суттєво послаблюватиме суверенітет України: "Усе, що Україна платила протягом останніх шістьох місяців, - виключно з кредитів і з друкарського верстата центробанку. Але все, що має початок, обов"язково має закінчення. Ось закінчення і прийшло - Україна далі лізе в боргову яму, щоб заплатити за поставлений і спожитий російський газ. Я, до речі, не виключаю, що російські партнери не будуть відмовляти Україні у постачанні газу, адже це шлях накопичення українського боргу".

На думку Арсенія Яценюка, проблеми з оплатою за російський газ вже дійшли до абсурду: "Фактично уряд безпосередньо знімає гроші з кредиту МВФ і перераховує ці гроші на користь російського "Газпрому". Питання: де платежі від споживачів? Адже люди платять за газ? Платять. Підприємства платять за газ? Платять. Куди поділи гроші? Це питання має абсолютно чітке пояснення: НАК "Нафтогаз України" став донором напівмертвого українського бюджету - всі кошти йдуть до бюджету, щоб залатати дірки і щоб хоч якимось чином підтримати електоральні рейтинги політиків. А за рахунок кредиту МВФ, за рахунок боргової ями ми далі перераховуємо гроші на користь російського "Газпрому".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Яценюк розповів про найкращий контракт "Газпрому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути