Ексклюзиви
вівторок, 20 січня 2009 09:41

Яценюк розкритикував домовленості Тимошенко з Москвою

Яценюк розкритикував домовленості Тимошенко з Москвою
Депутат Верховної Ради, колишній міністр економіки Арсеній Яценюк (фракція блоку "Наша Україна - Народна Самооборона") виступає проти купівлі Україною російського газу за знижками.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії "5 канал" 19 січня.

"Не потрібно ніяких знижок, не потрібно нас робити щасливими за наші гроші", - сказав він.

На думку депутата, українсько-російські газові відносини мають бути виключно ринковими: ціна на газ для України - середньоєвропейською, ціна на транзит - також середньоєвропейською, без яких-небудь знижок.

"Не потрібно нас робити щасливими за наші гроші"

Яценюк зазначив, що через домовленість про 20% знижку на поставки газу українська сторона змушена була зберегти ставку на транзит в 1,7 долара за тис. куб. м. на 100 км відстані.

"Якщо ми не піднімаємо транзитну ставку, це значить, що ми дотуємо російський "Газпром" з транспортування газу в Європу", - зазначив він.

Парламентар вважає, що в таких умовах для того, щоб Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" не несла збитків у ході транзиту російського газу в Європу, необхідна домовленість із російською стороною про низькі ціни на технічний газ.

19 січня НАК "Нафтогаз України" і російський газовий монополіст компанія "Газпром" підписали контракти про поставки газу в Україну й транзит газу через територію країни на 2009-2019 роки.

Сторони домовилися, що ціна на газ буде визначатися за формулою, і в 2009 році Україна буде мати знижку в розмірі 20% від європейської ціни, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк розкритикував домовленості Тимошенко з Москвою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути