четвер, 11 вересня 2008 08:37

Яценюк: "В Україні двопартійна система не приживеться"

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк переконаний, що в Україні двопартійна система не приживеться.

Про це він сказав на прес-конференції в Вінницькій області у середу, повідомляє УНІАН.

Спікер зазначив, що нині спостерігаються спроби ввести "заборонювальний бар"єр" у 10%. Як відомо, відповідний законопроект за авторством депутата від БЮТ Сергія Терьохіна зареєстровано у ВР минулого тижня.

Яценюк наголосив, що це є спробою створення в Україні "біпартійної системи" і запровадження "авторитарної демократії".

Голова Верховної Ради наголосив, що українське суспільство не сприйме такої системи, "в Україні біпартійна система не приживеться".

За його словами, підходи щодо підвищення "заборонювального бар"єру" до 10% не відповідають європейським принципам. Він додав, що прохідний бар"єр не може перевищувати 5%, додавши, що ця європейський стандарт.

Як відомо депутат від БЮТ Терьохін вніс на розгляд Верховної Ради законопроект "Про внесення змін до закону "Про вибори народних депутатів України" (щодо прохідного бар`єру). Цим законопроектом передбачається підвищити прохідний бар`єр на виборах до ВР до 10%. Терьохін зазначив, що у фракції БЮТ "на цю тему триває позитивна дискусія".

Разом із тим лідер фракції БЮТ Іван Кириленко заявив, що фракція не має наміру порушувати питання щодо підвищення прохідного бар"єру для політичних сил на парламентських виборах. За його словами, пропозиція деяких членів БЮТ щодо підвищення прохідного бар`єру є лише емоціями.
Зараз ви читаєте новину «Яценюк: "В Україні двопартійна система не приживеться"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути