понеділок, 02 вересня 2013 12:13

Яценюк просить Пшонку розібратися з побиттям нардепів під Київрадою

Яценюк просить Пшонку розібратися з побиттям нардепів під Київрадою
Арсеній Яценюк. Фото: hvylya.org

Керівник фракції Батьківщина Арсеній Яценюк просить спікера Володимира Рибака провести переговори із генпрокурором Віктором Пшонкою щодо побиття депутатів під КМДА.

Про це він сказав під час засідання Погоджувальної ради в понеділок, повідомляє кореспондент Gazeta.ua

"19 серпня поточного року українська міліція, яка повинна виконувати закон і відповідно до статусу народного депутата надавати право безперешкодного проходження кожному народному депутату, в тому числі і до органів державної влади і місцевого самоврядування, застосувала силу проти народних депутатів. Вони були шпиталізовані. Ми з цього приводу звернулися до генерального прокурора та Міністерства внутрішніх справ" - сказав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В КМДА хочуть провести ще одну сесію Київради - "Батьківщина"

За словами Яценюка міліціонери озвіріли і поводяться так, ніби готуються до 2015 року, або отримують команду про побиття народних депутатів. Він впевнений, що йдеться про слад злочину, тому генпрокурор має переговорити з цього приводу із міністром внутрішніх справ Геннадієм Захарченком.

"Далі так продовжуватися не буде. Якщо міліція застосовує насильство стосовно народних депутатів, то зрозуміло чому вона робить те, що було у Врадіївці", - сказав лідер фракції під час засідання.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк просить Пшонку розібратися з побиттям нардепів під Київрадою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути