вівторок, 18 вересня 2012 09:12

Яценюк про зовнішній вектор: "Треба врешті кудись іти. Бо коли ти стоїш в болоті - тебе кудись затягує"

Яценюк про зовнішній вектор: "Треба врешті кудись іти. Бо коли ти стоїш в болоті - тебе кудись затягує"
Арсеній Яценюк розповів про переваги європейських стандартів. Фото: pinchukfund.org

Арсеній Яценюк переконаний, що високі стандарти Європи важливіші за "старі зв'язки" з країнами колишнього СРСР.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV.

Відповідаючи на запитання, який зовнішньополітичний вектор має обрати Україна — Європу чи Росію, Яценюк наголосив, що перш за все, країна має все ж хоч щось обрати

"По-перше, треба все таки кудись іти. Якщо ти стоїш, тим більше в болоті, то тебе постійно затягує і дихати немає чим. Україна не може вічно знаходитися між вічним вибором: між заходом та сходом. Між двома стільцями завжди кудись падаєш, або хтось тебе кудись тягне", - наголосив він.

Яценюк запевнив, що позиція Об'єднаної опозиції полягає у тому, що Україна має стати частиною Європи.

"Ми повинні підписати Угоду про асоціацію з ЄС, ми повинні підписати угоду з ЄС про зону вільної торгівлі, - наголосив він. - Я хочу, щоби ми не просто говорили порожні слова: що таке європейська інтеграція. Все має дуже конкретні поняття. Перше — в країнах-членах Європейського Союзу такі самі люди, як і ми з вами, але живуть на 12 років довше, ніж в Україні і сусідній Росії. По-друге, рівень життя в сусідній Польщі від 3 до 5 разів вищий, ніж в Україні. Третє — рівень освіти. Жоден з українські вищі навчальні закладів не попав у 500 кращих вишів світу".

Яценюк додав: "Четверте — медицина. Ну яка в Україні сьогодні безкоштовна медицина? Не те що вилікуватися, вмерти безкоштовно неможливо. І коли ми говоримо сьогодні про європейські стандарти, це означає, що у тебе є страхування, у тебе є доступ до медичних закладів. Те саме стосується і безробіття".

Яценюк також підкреслив, що в Європі не тільки кращі стандарти, а й високі технології і загалом рівень життя. "Тепер поглянемо на сусідів з колишнього СРСР — відсталі технології, великі проблеми з освітою, дуже великі проблеми з тривалістю життя, неймовірні проблеми з охороною здоров'я. Але нас об'єднують "старые связи". Я проти старих зв'язків, я не хочу, щоби ми дивилися у минуле", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк про зовнішній вектор: "Треба врешті кудись іти. Бо коли ти стоїш в болоті - тебе кудись затягує"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути