понеділок, 03 серпня 2009 08:27

Яценюк не може переконати суддів не брати хабарів...треба садити

Яценюк не може переконати суддів не брати хабарів...треба садити
Народний депутат і лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк вважає, що одним з методів боротьби з політичною корупцією є відкриті списки і реальні партії, без яких "в країні нічого не вийде". На його думку, в боротьбі з корупцією є "цілий набір засобів, починаючи від декларування витрат".

Як повідомляє прес-служба "Фронту змін", політик, зокрема, відзначив: "Смішна історія виходить: подивіться мою декларацію доходів і подивіться на декларацію Прем"єра Тимошенко, Януковича, виходить, що по декларації я - найбагатший. Совість хоч якусь мали б. Погано, що ми, як суспільство, це проковтуємо".

Лідер "Фронту змін" переконаний: окрім витратної декларації "потрібна відповідальність і безповоротність покарання". "Сьогодні невисокі порогові показники для покарання в корупції. Це все зв"язано і зі змінами в системі судового устрою і прокурорського нагляду", - пояснив політик.

Відповідаючи на репліку журналіста про те, що не завадило б підняти зарплату суддям і прокурорам, щоб не було спокуси, Яценюк сказав: "Так. І садити". "Без цього нічого не буде. Я мовою переконання не зможу їм пояснити. Я не скажу їм: хлопці, будь ласка, не беріть хабарів. Це "проповіді" Ющенка - це його формат", - підкреслив він.

"Потрібно, щоб біля Президента не крутилися олігархи, щоб їм всім було оголошено, що ви тепер не олігархи. Ви тепер дуже шановані бізнесмени. А ось правило: якщо ви тільки лізете в політику, якщо ви збираєтеся скуповувати членів парламенту, якщо ви збираєтеся купувати Генпрокурора, Міністра внутрішніх справ - ви сидітимете", - резюмував Яценюк.

Лига

Зараз ви читаєте новину «Яценюк не може переконати суддів не брати хабарів...треба садити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути