вівторок, 02 квітня 2013 13:04

Яценюк на мітингу під Радою назвав "регіоналів" злодіями, а комуністів потворами

Опозиційні лідери відзвітували перед киянами та пішли на Погоджувальну раду домовлятися.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Я хочу подякувати киянам, які прийшли сьогодні боротися за своє право мати мера у нашому місті. Ми як опозиція виставили три вимоги. Перша - обрання законного мера. У кожному місті є мер, а в столиці немає. Хіба Попов може називатися мером? Їм не містом керувати, а свиням хвости крутити. Міф розвіяно, що Партія регіонів - це партія господарників, партія професіоналів чи партія стабільності. Партія регіонів - це партія злодіїв, непрофесійних людей", - заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

За його словами, опозиція поставила вимогу, щоб парламент сьогодні приступив до голосування за призначення київських виборів.

"І це не просто вибори мера Києва. Якщо вони не проголосують за вибори міського голови столиці, як ви думаєте, що буде із виборами президента України - те саме. Вони так само перенесуть і вибори президента. Що буде з виборами місцевих і сільських рад? Вони і їх будуть переносити. Вони переносять вибори, тому що програють їх. Наше завдання, щоб київська громада мала можливість обрати свого мера, який представлятиме інтереси киян", - наголосив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Комуністи, коли ж ви припинете брати гроші від Партії регіонів?" - Яценюк про змову КПУ і ПР

Лідер "Батьківщини" додав, що зараз опозиція голосуватиме за "наше скасування пенсійної реформи".

"Ми як опозиція виставили цю вимогу, але є такі хитрі потвори комуністи, які домовилися з Партією регіонів. Їм треба якось легалізувати свій союз. І вони кажуть, що ми будемо голосувати з вами, "регіонали", тоді, коли ви поставите у порядок денний пенсійну реформу і проголосуєте у першому читанні. Це означає ні за що не проголосувати. Ми будемо вимагати голосування за пенсійну реформу у першому і другому читанні. Хай крутяться комуняки, як вужі на пательні", - зазначив Яценюк.

Він також розповів про третю вимогу опозиції - відставку уряду Миколи Азарова.

"Крім того, що наш прем'єр видатний знавець української мови, він ще й видатний знавець української економіки. Гірших речей, ніж в Україні - сьогодні немає ніде", - наголосив опозиціонер.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк на мітингу під Радою назвав "регіоналів" злодіями, а комуністів потворами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути