неділя, 15 лютого 2009 16:38

Яценюк: Міністр фінансів не має політичного майбутнього

Яценюк: Міністр фінансів не має політичного майбутнього
Депутат Верховної Ради, член фракції блоку Наша Україна - Народна Самооборона, колишній голова парламенту Арсеній Яценюк заявив, що новий міністр фінансів повинен усвідомлювати, що не має політичного майбутнього, оскільки йому доведеться приймати і виконувати дуже непопулярні рішення. Про це повідомила прес-служба громадського руху Фронт змін, лідером якого є Яценюк.

"Якщо ти станеш міністром фінансів, ти повинен відверто сказати: я йду робити реформи і прошу уряд мене підтримати, бо я не буду претендувати на яскраве політичне майбутнє, а результати, яких я досягну, буде видно тільки через рік або два. Чи готовий хтось сьогодні це зробити - не знаю ", - сказав Яценюк.

При цьому він прогнозує зміну ситуації в країні на краще тільки після того, як Кабінет Міністрів вирішить приймати непопулярні дії.

Як повідомляється, Яценюк також не вірить, що після призначення нового міністра фінансів економічна ситуація в країні покращиться.

"Міністр фінансів тільки один з членів уряду. Але є уряд і є глава уряду, які відповідальні за всю економічну політику в країні. Тому, якщо навіть бачення міністра фінансів ситуації буде іншим, більш прагматичним, то немає гарантії, що таке ж бачення буде і в уряду ", - запевнив політик.

При цьому Яценюк вважає, що рішення міністра фінансів Віктора Пинзеника піти у відставку підтверджує інформацію про його оцінку економічного стану України як критичного.

"Відставка Віктора Пинзеника є яскравим підтвердженням того, що лист про критичний розвиток економічної ситуації в країні дійсно написаний ним і в ньому викладена правда про ставлення міністра фінансів до бюджетної політики 2009 року", - заявив депутат.

У свою чергу, Яценюк висловив переконання, що призначення нового міністра фінансів не вплине на виконання державного бюджету на 2009 рік.

Нагадаємо, 13 лютого повідомлялося, що в Кабінеті міністрів і в правлячій коаліції активно обговорюють можливі кандидатури на пост міністра фінансів в уряді Юлії Тимошенко.

Як повідомлялося, 13 лютого, у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про відставку Віктора Пинзеника з посади міністра фінансів України.

12 лютого Пинзеник подав у відставку, мотивувавши це тим, що його професійна позиція стала заручником політики.

За матеріалами: Українські новини
Зараз ви читаєте новину «Яценюк: Міністр фінансів не має політичного майбутнього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути