Ексклюзиви
понеділок, 21 січня 2013 11:47

Яценюк хоче відправити у відставку генпрокурора

Яценюк хоче відправити у відставку генпрокурора
Фото: uainfo.censor.net.ua

На позачерговій сесії ВР 29 січня опозиція вимагатиме створення ТСК щодо арешту Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, відповідальності голів СБУ й МВС та відставки генпрокурора Віктора Пшонки.

Відповідного листа голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк направив спікеру Верховної Ради в понеділок, 21 січня, повідомляє прес-служба "Фронту Змін".

У документі зазначено, що народні депутати ініціюють скликання позачергової сесії Верховної Ради з наступним порядком денним:

- створення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин порушення Конституції України при здійсненні арешту та ув'язнення Юлії Тимошенко та Юрія Луценка;

- заслуховування інформації генерального прокурора Віктора Пшонки, міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та голови Служби безпеки України Олександра Якименка щодо ситуації з дотриманням прав політичних ув'язнених в Україні, участі правоохоронних органів у політичних переслідуваннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники без пояснення причин заборонили дружині бачитись із Луценком

Зокрема, інформації щодо порушення працівниками правоохоронних органів конституційних прав та визначених законом гарантій діяльності народних депутатів, яке відбулося під час відвідування депутатами ув'язненої Юлії Тимошенко у харківській лікарні 18 січня;

- політична відповідальність міністра внутрішніх справ та голови Служби безпеки України за участь правоохоронних органів у політичних переслідуваннях, порушенні прав та свобод громадян;

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада хоче "зачистити" політичне поле до президентських виборів 2015 року" - Власенко

- висловлення недовіри генеральному прокуророві України, що має наслідком його відставку з посади, у зв'язку з участю органів прокуратури в політичних переслідуваннях та, зокрема, висуненням політично вмотивованих звинувачень Юлії Тимошенко та Юрію Луценку.

Цей проект порядку денного позачергової сесії включає питання, на розгляді яких наполягала партія "УДАР Віталія Кличка".

Позачергову сесію Верховної Ради України опозиція вимагає провести 29 січня.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк хоче відправити у відставку генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути