пʼятниця, 01 липня 2011 16:20

Яценюк хоче через ВР забезпечити справедливий суд над Тимошенко та Луценко

Яценюк хоче через ВР забезпечити справедливий суд над Тимошенко та Луценко

Лідер партії "Фронт змін", народний депутат Арсеній Яценюк вимагає негайно заслухати у Верховній Раді інформацію Генпрокуратури, Вищого спеціалізованого суду та Вищої ради юстиції щодо забезпечення законності та неупередженості при розгляді кримінальних справ Юрія Луценка та Юлії Тимошенко.

Як повідомили у прес-службі "Фронту змін", 1 липня Яценюк зареєстрував у парламенті проект постанови "Про недопущення упередженого та вибіркового правосуддя при розгляді кримінальних справ відносно Луценка Ю.В. та Тимошенко Ю.В." (№8733).

У пояснювальній записці до нього зазначається, що в Україні непоодинокими є випадки вибіркового та упередженого розгляду кримінальних справ відносно представників опозиційних сил Юрія Луценка та Юлії Тимошенко, які на цей час розглядаються суддями Печерського районного суду Києва.

Яценюк вимагає, в п'ятницю, 8 липня заслухати в Верховній Раді звіт щодо забезпечення законності та неупередженості при розгляді кримінальних справ відносно Луценка та Тимошенко представника Генеральної прокуратури, інформацію Голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Леоніда Фесенка.

Лідер "Фронту змін" також вимагає, щоб парламент звернувся до Вищої ради юстиції з пропозицією ініціювати перевірку дотримання суддями Печерського районного суду Києва вимог законності при розгляді кримінальних справ відносно двох вищезгаданих політиків.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк хоче через ВР забезпечити справедливий суд над Тимошенко та Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути