середа, 23 червня 2010 09:23

Яценюк хоче відмінити абсолютну недоторканність

Яценюк хоче відмінити абсолютну недоторканність

Лідер політичної партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк виступає за відміну абсолютної депутатської недоторканності.

"Я проти абсолютної недоторканності. Незалежності від суду і правоохоронної системи в цій країні не повинно бути ні у кого - це також стосується президента України, всіх суддів, прокурорів... У країні повинна бути знята недоторканність для всіх - усі повинні нести покарання перед законом, а не так, що є рівніші і менш рівніші", - підкреслив Арсеній Яценюк в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Це необхідно зробити. Тільки спочатку треба провести реформу правоохоронної і судової систем, а також системи держслужби", - додав він.

А.Яценюк також відзначив, що у депутатів повинен залишатися парламентський індемнітет (заборона переслідування депутата через будь-які дії, здійснені при виконання депутатських обов'язків, - промова в парламенті, голосування, участь у комісіях і тому подібне - ред.).

А.Яценюк також виступає за скорочення депутатських пільг. За його словами, один член парламенту обходиться платникам податків в 565 тисгрн на рік.

Він нагадав, що під час перебування на посаді спікера парламенту в 2008 році фактично змусив депутатів проголосувати за відміну недоторканності.

"Це було рівно 226 голосів - необхідний мінімум, щоб прийняти перший пакет законодавства про відміну недоторканності. На жаль, потім все "померло" - коли це почало стосуватися кожного окремого депутата, законопроект "викинули на смітник", - відзначив він.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Яценюк хоче відмінити абсолютну недоторканність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути