понеділок, 20 вересня 2010 15:55

Яценюк: Єдина карта, що залишилася у регіоналів - статус російської мови

Яценюк: Єдина карта, що залишилася у регіоналів - статус російської мови

Статус російської мови – остання карта Партії регіонів. Про це на прес-конференції в Івано-Франківську заявив народний депутат від НУ-НС і лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк.

"Подолати безробіття у Партії регіонів не можуть, вирішити питання економічних реформ не знають як, Податковий кодекс запропонували настільки чудовий, що й самі тепер не знають, як з нього вибратись. Понабирали ще більше кредитів, аніж попередній уряд, отож і намагаються підняти свій авторитет на сході мовним питанням", - прокоментував Яценюк законопроект про порядок використання мов в Україні, який завтра розглядатиметься у Верховній Раді.

"Нунсівець" наголосив, що його позиція щодо цього незмінна протягом тривалого часу.

"Я категоричний противник внесення змін до української Конституції. У нас повинна бути одна державна мова. Я хочу звернутися до усіх політиків, які говорять про утиски російської мови, щоб вони розкрили свої очі і прочитали 10 ст. Конституції. Там чітко написано, що єдина мова, яка підлягає державному захисту, – це російська. Я не бачив і не чув жодного факту, щоб когось переслідували за те, що він розмовляє російською мовою", - розповів Яценюк.

За його словами, крім питання мови, НАТО, покращення відносин з РФ, наповнення повноваженнями місцевих органів влади і проблеми Чорноморського флоту, Партія регіонів нічого не має.

"Питання НАТО відпало після прийняття закону про основи внутрішньої і зовнішньої політики, який фактично ввів позаблоковий статус України", - нагадав він.

На думку лідера "Фронту Змін", це цілковита перемога російського зовнішньополітичного відомства.

"Чорноморський флот продовжили на 25 років, але чомусь ціна на газ виросла в два рази, а мала знизитись на 30 %. У них щось із арифметикою ніяк не сходиться. Напевно, у школі не всі добре вчилися. Ми мітингували проти "харківських угод" з одної простої причини – я знав, що це є брехня. Підвищення газу - це перший етап, потім буде другий, коли ціна зросте ще на 50%", - переконаний нардеп.

Щодо покращення відносин з РФ, то Яценюк пожартував, що незабаром бензину не стане ні в Росії, ні в Україні, бо так часто президенти на ралі будуть їздити.

Як підкреслив політик, єдина карта, що залишилася – статус української та російської мови.

"Вони її витягують перед виборами і таким чином хочуть заплатити по векселях Східній Україні. Але не розуміють одного – цим вони не цементують свій електорат, а остаточно розколюють країну", - додав Яценюк.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: Єдина карта, що залишилася у регіоналів - статус російської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути