Ексклюзиви
вівторок, 18 червня 2013 11:51

Яценюк говоритиме з Януковичем про тиск на кандидатів-опозиціонерів на округах

Яценюк говоритиме з Януковичем про тиск на кандидатів-опозиціонерів на округах
Яценюк наполягає на проведенні виборів у проблемних округах 28 жовтня. Фото: day.kiev.ua

Влада уже почала тиск на кандидатів від опозиції по округах.

Про це під час виступу у Верховній Раді сказав лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

Він зауважив, що питання проведення виборів має підніматися під час зустрічі лідерів фракцій із президентом Віктором Януковичем, яка відбудеться завтра.

"У нас ще стоїть питання виборів. Опозиція наполягає на проведенні виборів виключно у той період, коли ми можемо запросити іноземних спостерігачів і коли влада не буде задіювати адміністративний ресурс так, як вона його задіює влітку. Проведення чесних і прозорих виборів має відбуватися у ті терміни, коли передбачається проведення всіх державних виборів, а саме 28 жовтня", - наголосив лідер "Батьківщини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бритоголові рейдери вдерлися на агрофірму Корнацького, розстрілюючи людей з рушниці

Він підкреслив, що мова йде про проведення виборів у п'яти так званих проблемних округах, а також київського міського голови і Київради.

"Це питання, яке не вирішується у стінах Верховної Ради. А це питання вирішується президентом Віктором Януковичем. Він має дати вказівку проголосувати за це", - підкреслив Яценюк.

Він також додав, що вже сьогодні відбувається тиск на кандидата від опозиції у Первомайську на Миколаївщині Аркадія Корнацького.

"Влада вже сьогодні почала підготовку до виборів. Так, наприклад, на Миколаївщині на округ Корнацького сьогодні вранці була відправлена бригада зі 120-ти бритоголових. Вони захоплюють його підприємтсво, знищують його компанію і вже сьогодні борються за те, щоб Корнацький не йшов на вибори і щоби кандидат від влади пройшов і по цьому, і по інших округах. Прошу вважати це моїм депутатським запитом до генпрокурора, голови МВС і голови СБУ: зупиніть політичні переслідування по відношенню до опозиції", - заявив Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк говоритиме з Януковичем про тиск на кандидатів-опозиціонерів на округах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути