неділя, 04 липня 2010 12:28

Яценюк буде боротися із законом про місцеві вибори від "регіоналів"

Яценюк буде боротися із законом про місцеві вибори від "регіоналів"

"Фронт змін" закликав всі демократичні сили об'єднатися, аби не допустити ухвалення закону про місцеві вибори в редакції Партії регіонів.

Така позиція озвучена в заяві ухваленій на засіданні ради партії 3 липня, повідомляє прес-служба "Фронту змін".

На засіданні, зокрема, було прийняте рішення не підтримувати "регіональний" проект закону про вибори депутатів Верховної Ради Криму, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

В "Фронті змін" заявляють, що законопроектом "брутально порушується конституційне право громадян України на вільні вибори органів місцевого самоврядування".

"Цим законопроектом фактично пропонується обирати депутатів місцевих рад, сільських, селищних і міських голів лише від політичних партій, які входять до так званої коаліції "тушок" у Верховній Раді", - зазначається в заяві.

"Більшість опозиційних політичних партій, особливо тих, які представляють нове покоління і нове бачення розвитку країни, в тому числі і "Фронт змін", фактично штучно позбавляються права на участь у місцевих виборах, які призначені на 31 жовтня", - заявляють в партії.

"Партія регіонів в своєму законопроекті пропонує сформувати всі виборчі комісії таким чином, щоби разом із своїми союзниками по парламентській коаліції отримати над виборчим процесом тотальний контроль і фактично встановити потрібний для них результат місцевих виборів", - йдеться в заяві.

в "Фронті змін" заявляють, що залишають за собою право боронити свободу і демократію в Україні всіма законними засобами: "Від оскарження цього закону в Конституційному суді - до звернення у відповідні міжнародні інституції та проведення масових акцій громадянського спротиву".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Яценюк буде боротися із законом про місцеві вибори від "регіоналів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути