вівторок, 19 грудня 2017 12:41

Або влада знищить НАБУ, або ми створимо антикорупційний суд - Найєм

Або влада знищить НАБУ, або ми створимо антикорупційний суд - Найєм
Мустафа Найєм. Фото: gordonua.com

Президент Петро Порошенко не хоче створювати антикорупційний суд. Це не вигідно його бізнес-партнерам.

Про це сказав народний депутат Мустіфа Найєм в кулуарах парламенту.

"Президент маніпулює. Вони не хочуть створювати антикорупційний суд. Це перегони не з нами, не з парламентом, а зі своїми партнерами, які бояться антикорупційного суду. Але головне - нестворення антикорупційного суду ставить під велике питання ефективність усіх антикорупційних органів. Президент це знає. І знає, що люди очікують результатів, які залежать від цього суду. Його мета - дискредитувати всі антикорупційні органи, довести, що вони не працюють, що вони такі ж, як Генеральна прокуратура, Нацполіція, СБУ.

Фактично таким чином вони готуються до виборів. Зараз перегони йдуть між тим, хто перший дійде до фінішу: або вони знищать НАБУ, або ми створимо антикорупційний суд. Якщо він запрацює, ми отримаємо реальні вироки і реальних людей за ґратами", - сказав нардеп.

Він наголосив, що західні партнери шоковані бездіяльністю Порошенка у створенні антикорупційного суду попри те, що він давав відповідні обіцянки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Країна стане жертвою війни між антикорупціонерами та ГПУ - Холодницький

14 листопада Верховна Рада вкотре не змогла проголосувати за відкликання депутатського законопроекту про антикорупційні суди, щоб президент Петро Порошенко міг подати на розгляд парламенту власний варіант документа.

7 грудня Порошенко заявив, що самостійно внесе законопроект про Вищий антикорупційний суд, якщо до 11 грудня його не внесуть народні депутати. Документа у ВР ще нема.

Зараз ви читаєте новину «Або влада знищить НАБУ, або ми створимо антикорупційний суд - Найєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути