четвер, 18 квітня 2013 18:57

"Я знав, що за те, що ми не коримося волі Януковича нас будуть карати" - лідер ДемАльянсу
7

Фото: Фото: gazeta.ua

Такої реакції влади, а саме арештів, на події під Межигір'ям 11 та 12 квітня члени "Демократичного Альянсу" не очікували.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав лідер "Демократичного Альянсу" Василь Гацько.

"Такої реакції ми не очікували. В той день, зокрема, ми розуміли, що така реакція потенційно може бути, але ми приїхали, щоби пересвідчитись на 15 хвилин. Ми так і планували. В мене було заплановано багато ділових зустрічей, і ми ніяк не очікували, що закінчиться все арештом. Проте, в майбутньому ми будемо зважати на рішення суддів. Ми змушені рахуватися навіть з ними", - розповів він.

Зокрема, лідер "Демократичного Альянсу" наголосив, що така реакція президента Віктора Януковича на акції — це "страх за содіяне".

"Він відчуває, що невдоволення людей може потенційно перерости в щось більше, ніж просто там не проголосували. Зокрема, це може перерости, я сподіваюсь, в мирні протести, які допоможуть йому піти", - додав Гацько.

Водночас він наголосив, що не здивувався такому рішенню суду: "Я очікував, я знав, що за те, що ми не коримося волі Януковича нас будуть карати".

Нагадаємо, сьогодні о 14:00 лідера "Демократичного Альянсу" Василя Гацька відпустили з Києво-святошинського райвідділку обласної міліції. Тут він відсидів п'ять діб. 12 квітня його арештували за проведення несанкціонованого мирного зібрання у Межигір'ї.

Київський окружний адміністративний суд заборонив проводити мирні збори 10 квітня біля офісу Президента України в селищі Нові Петрівці.

Близько 50 активістів партії "Демократичний альянс" 15 травня провели третю акцію біля воріт президентської резиденції "Межигір'я", в результаті якої відбулися сутички активістів із "беркутівцями" та були арештовані двоє активістів.

Перед цим, 11 квітня засудили Максима Панова до 7 діб ізолятора за проведення нібито несанкціонованої акції. 12 квітня "демальянсівці" прийшли в Межигір'я вимагати свободу Максиму Панову, за що лідеру активу ДемАльянсу Василю Гацьку також присудили 5 діб в ізоляторі.

Зараз ви читаєте новину «"Я знав, що за те, що ми не коримося волі Януковича нас будуть карати" - лідер ДемАльянсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути