вівторок, 28 травня 2013 18:22

"Я таки змушу його поважати депутатів" - Каплін про позов на Азарова

"Я таки змушу його поважати депутатів" - Каплін про позов на Азарова
Опозиціонер упевнений, що його дії вплинуть на прем'єра. Фото: news.liga.net

Нардеп від фракції УДАР Сергій Каплін подав до суду на прем'єр-міністра Миколу Азарова через зустріч зі стареньким вчителем, який не має грошей на ліки.

Про це він повідомив у коментарі Gazeta.ua.

"Для мене ключовим поштовхом, щоб подати в суд на Азарова, була зустріч із одним чоловіком, який прийшов до мене на прийом в окрузі. Це старенький чоловік, який 30 років працював у районній школі. Людина прийшла до мене просити грошей на ліки. Він - принижений владою. Але не мовчить і постійно висловлює свою позицію щодо колапсу у державі. Водночас існує інша людина, якій уже майже 100 років, і яка працює головним кадровиком в Україні. Він фактично сфальшував руками президента України свій ранг, який не відповідає його посаді. І все тільки для того, щоб у свої майже 100 років залишатися там, як останній динозавр, спотворювати всю політику Кабміну. Це такий собі професор Моріарті, який працював за всіх урядів, кого всі бояться. Президент каже про омолодження кадрової політики, про це волає опозиція. Але цього всього не буде, поки такі люди залишатимуться при владі. Ми повинні мати на посадах людей, які роботою довели свою ефективність і відповідність етичним вимогам", - сказав він.

Каплін також згадав про те, що Азаров "мовчить, як риба" у відповідь на запити народних депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ударівець" подав до суду на Азарова за бездіяльність

"Микола Азаров кришує свого друга і допомагає йому руйнувати державу шляхом недолугої політики в уряді. Тим часом він мовчить, як риба. Не відповідає на мій запит, а це порушення закону про народного депутата України. І мої колеги також із цим стикаються. Навіть Володимир Рибак піднімав це питання: є ціла група невдоволених депутатів тим, що Кабмін усувається від повних відповідей депутатам на їхні звернення. Парламент перетворили у якийсь "фількін" інститут. Начебто на папері існує, а фактично його немає. Депутати, яких обирають сотні тисяч людей на мажоритарному окрузі і мільйони на багатомандатному, ніхто і ніщо. Так усі гілки влади захоплюються у рейдерський спосіб", - сказав він.

Опозиціонер упевнений, що його дії вплинуть на прем'єра.

"Чому я це роблю? У мене був конфлікт із Миколою Яновичем під час засідання уряду, коли він видалив мене із приміщення з допомогою охорони. Був розголос. Тепер Микола Янович починає засідання з того, що надає слово народним депутатам і від опозиції, і від влади. Тепер він після того, як видалив журналістів, запросив їх і відбулась якась розмова. Значить, якийсь результат є і ми будемо продовжувати щось робити. Є розголос. Навіть у Китаї написали про те, що депутат подав у суд на прем'єр-міністра. Це буде для нього черговим уроком. Я таки змушу його поважати депутатів", - упевнений Каплін.

Зараз ви читаєте новину «"Я таки змушу його поважати депутатів" - Каплін про позов на Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути