середа, 06 грудня 2017 17:41

Я ніколи не ховався і завжди повертався до України - Мартиненко

Я ніколи не ховався і завжди повертався до України - Мартиненко
Екс-нардеп Микола Мартиненко заявив про плани поїхати до Швейцарії "для захисту себе у справі, яка позбавлена судової перспективи". Фото: РБК-Україна

Колишній народний депутат Микола Мартиненко заявив, що планує поїхати до Швейцарії "для захисту себе у справі, яка позбавлена судової перспективи. Це буде на короткий термін, необхідний для юридичних процедур. Я обов'язково повернусь до України, щоб у суді спростувати всі звинувачення НАБУ на свою адресу".

Про це він сказав, коментуючи рішення Солом'янського райсуду Києва повернути йому закордонні паспорти, які були вилучені в нього за ініціативою НАБУ і САП.

"Я найбільше зацікавлений в тому, аби пошвидше спростувати всі фейкові звинувачення на свою адресу. Я ніколи не ховався і завжди повертався до України із закордонних поїздок. Але НАБУ та САП послідовно обмежують мене в праві на захист. Вилучення закордонного паспорта не дозволяло мені повноцінно захищати себе в Швейцарії у фейковій справі, яка вже розвалюється. Там проти прокурора Урса Колі швейцарська прокуратура порушила кримінальну справу за зловживання. Я не мав можливості приїхати для проведення процесуальних дій для свого захисту", - наголосив Микола Мартиненко, повідомляє його прес-служба.

"Я добровільно відмовився від депутатського мандата. В Україні НАБУ вже 2 роки намагається приплести моє ім'я до штучних справ, які стали першими політичними справами НАБУ. Тепер очікую на істерику НАБУ та його групи підтримки на зразок "Мартиненко збирається втікати", - підкреслив екс-депутат.

Він зазначив, що "вся країна бачить, якими незаконними методами діє НАБУ заради власного піару. І які брудні засоби використовує в політичній боротьбі. Після всіх гучних заяв НАБУ і САП за 2 роки так і не передали до суду справи, куди безпідставно вписали моє ім'я. Але всі причетні до фальсифікацій рано чи пізно понесуть кримінальну відповідальність. В Україні вже розслідується кримінальна справа проти керівника детективів НАБУ Калужинського, який намагався сфабрикувати свідчення проти мене. І це лише початок", - сказав Мартиненко.

Зараз ви читаєте новину «Я ніколи не ховався і завжди повертався до України - Мартиненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути