Ексклюзиви
середа, 28 серпня 2024 18:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Я не знаю, кого там убивав Татаров, але чеченці і кадирівці - це різне - Юрчишин

Я не знаю, кого там убивав Татаров, але чеченці і кадирівці - це різне - Юрчишин
Чеченці мали кровопролитні війни проти Росії, починаючи з 19 століття, сказав нардеп Ярослав Юрчишин. Фото: firtka.if.ua

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин прокоментував заяву президента Володимира Зеленського про те, що заступник керівника Офісу президента Олег Татаров "вбивав чеченців у Києві".

Чеченці і кадирівці - це геть різні представники одного краю, сказав голова парламентського комітету.

"По-перше, я би хотів, щоб українці розрізняли чеченців від кадирівців. Вільних людей від покидьків. Чеченці мали кровопролитні війни проти Росії, починаючи з 19 століття", - зазначив Юрчишин.

"Кадирівці - це ті, хто за гроші будуть вбивати кого завгодно. Пристосуванці без жодних цінностей, яким наплювати на ідентичність, бо їм вбили в голову, що "ахмат сіла". Кадирівці сунули на Київ та надалі йдуть вбивати українців, бо їм так наказав їхній місцевий царьок. Раб, що керує рабами", - сказав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадирову та його поплічникам повідомили про підозру у воєнних злочинах

"Я не знаю, кого там убивав Татаров, але точно хочу, аби ви знали, що чеченці і кадирівці - це геть різні представники одного краю. Як хохли та українці. І так, ми регулярно проводимо заходи саме з чеченцями в рамках ТСК по роботі з поневоленими народами. Бо вони б'ються за свободу разом із нами. І знищують тих таки кадирівців", - заявив голова комітету.

Ічкерія буде вільною, сказав нардеп.

"Бо патріоти цієї землі того прагнуть. Доля кадирівців не визначена. Її визначать Збройні сили України, в яких воюють наші брати-чеченці та неминучий внутрішній розкол так званої Російської Федерації. Бо всі імперії розпадаються", - заявив Юрчишин.

Президент Володимир Зеленський зробив заяву про Татарова на пресконференції, відповідаючи на запитання журналіста про оцінку ефективності роботи керівництва ОП.

У жовтні 2022 року Верховна Рада України ухвалила постанову, якою визнала Чеченську Республіку Ічкерія територією, тимчасово окупованою Російською Федерацією, і засудила геноцид чеченського народу.

Зараз ви читаєте новину «Я не знаю, кого там убивав Татаров, але чеченці і кадирівці - це різне - Юрчишин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути