середа, 20 листопада 2019 04:58

Я не вимагав від України розслідування проти Байдена - Волкер

Я не вимагав від України розслідування проти Байдена - Волкер
Волкер не вимагав розслідування проти Байдена. Фото: ВВС

Колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер заявив під присягою в Конгресі, що ніколи не вимагав від української сторони проводити розслідування проти Джо Байдена і не знав про подібні наміри глави Білого дому.

"Зараз я розумію, що інші сприймали ідею розслідування можливої ​​корупції, пов'язаної з українською компанією Burisma, як еквівалент розслідування проти колишнього віце-президента Байдена. Я сприймав це як різні речі. Перше розслідування було б доречним і нічим не примітним, друге - неприйнятно ... я мав би сприймати цей зв'язок по-іншому, і якби це сталося, я б виступив з власними запереченнями ", - сказав Волкер під час слухань в Палаті представників США щодо імпічменту президента Трампа, повідомляє Укрінформ.

Він підкреслив, що "ніколи не знав і не брав участі в спробах змусити українську сторону провести розслідування проти Байдена" і не обговорював це питання з представниками офіційного Києва.

Одночасно екс-дипломат зазначив, що знає Джо Байдена протягом тривалого часу і продовжує з повагою ставитися до нього. Волкер підкреслив, що не може уявити, щоб колишній президент займався чимось іншим, ніж відстоював належним чином інтереси Сполучених Штатів.

При цьому, колишній спецпредставник США повідомив, що за останній час, коли проходить розслідування щодо імпічменту президента, дізнався багато речей, про які не знав раніше.

Він "не знав про існування будь-якого зв'язку між припиненням військової допомоги для України і вимогами кабінету Трампа щодо розслідування проти Байдена".

"Ніхто і ніколи не говорив мені про це, і я ніколи не говорив українській стороні про існування такого зв'язку", - підкреслив колишній спецпредставник США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони США не розслідуватиме затримку військової допомоги Україні

Крім того, він зазначив, що не згоден з формулюванням його діяльності на посту як учасника групи "трьох аміго", які забезпечували тіньовий дипломатичний канал кабінету Трампа щодо України.

"Я ніколи не чув про будь-якому призначення президентом Трампом або кимось іншим посла Сондленда або когось із нас трьох до складу групи, відповідальної за українську політику", - підкреслив Волкер.

Як відомо, приводом для імпічменту Трампу став скандал після його липневого телефонної розмови з українським президентом Володимиром Зеленським, в якому на останнього нібито чинився тиск з метою початку розслідування відносно сина колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Зараз ви читаєте новину «Я не вимагав від України розслідування проти Байдена - Волкер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути