субота, 23 квітня 2022 19:52

Спецтема: Війна Росії проти України

"Я не боюся зустрічі з Путіним" - Зеленський зібрав журналістів у метро
7

Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський зібрав українських та іноземних журналістів у столичному метро, повідомляє Gazeta.ua.

Зеленський заявив, що наполягав с самого початку на переговорах з президентом країни-агресора РФ Володимиром Путіним.

"Зупинити цю війну може лише той, хто її почав. Є шлях дипломатичний, а є військовий. Будь яка здорова людина обирає шлях дипломатичний. Будь-який лідер до останнього не має права відміняти дипломатичний шлях", - сказав.

Зеленський сказав, що не боїться зустрічі з Путіним.

"Боятися я не маю права, тому що наш народ показав, що він нічого не боїться, люди голіруч зупиняли танки. Нормальний лідер не має права боятися, коли річ йде про нашу державу і нашу незалежність", - заявив.

На пресконференції Зеленський зізнався, що йому вже складно говорити російською мовою, коли він на неї часом переходив.

"Думаю, что сложно з точки зору озброєння... Слухайте, складно вже стало російською", - сказав.

Gazeta.ua пропонує найцікавіші цитати президента.

Про росіян, які втікають

"Щодо постачання зброї, нам все одно, що думає з цього приводу Росія. Хоча вони й самі нам багато техніки поставили - ми пам'ятаємо, як вони кидали озброєння і тікали"

Про переговори з РФ

"Найактуальніші питання (у переговорах) - це гарантії безпеки та нейтральність, доля Донбасу і Криму. Я вважаю, що більше питань не існує. Решта - це політичні "понти"

Про трибунал над росіянами

"Усі точно постануть перед трибуналом, перед судом. Усі, хто віддавав ці ганебні накази про знищення людей, дітей, усіх. Це точно, я в цьому впевнений, я в це вірю.

Ми знаємо, як іде міжнародний процес, міжнародний суд, це буває роки. Ми почекаємо, а якщо такі, як я не дочекаються, то наші діти точно дочекаються. Я впевнений, що буде останній цвях у політику цієї держави"

Про Маріуполь

"Якщо знищать наших людей у Маріуполі, якщо буде оголошено референдум на будь-яких окупованих територіях України, Україна вийде з будь-яких переговорів"

"Україна зараз не готова до розблокування Маріуполя військовим шляхом, і українські військові, які там знаходяться, це розуміють"

Про звільнення територій

"Все що росіяни прорвуть і не дай Боже окупують - ми повернемо. Це буде питання не 10-20 років, або не восьмирічної війни з 2014 року, а питання того, чи буде у нас зброя.

Як тільки вона буде і її буде достатньо, повірте мені, ми будемо повертати одразу ту чи іншу територію, яка тимчасово окупована"

Про позицію Грузії

"Я не розумію позиції лідерів вашої держави. Я це боляче сприймаю, і я вважаю, що це невпровадження санкцій, ці копійки. Я не можу зрозуміти поведінки, я не вчитель, а ваші лідери не учні, але я не можу зрозуміти – заради чого? Щоб не зашкодити економіці? Яка економіка? Вони вже відібрали частину вашої території"

Про приїзд держсекретаря США

"Завтра до нас приїжджають люди зі Сполучених Штатів Америки. У мене буде зустріч із міністром оборони, із державним секретарем. Будемо очікувати, коли безпека дасть можливість і президенту США приїхати. Завтра будемо спілкуватися щодо списку зброї, яка нам необхідна, і про темпи її постачання"

Про замахи

"Я не боюся замахів. Боїться моя охорона і боїться моя сім'я"

Про озброєння від Заходу

"Я не розглядаю варіант, що наші партнери не передадуть ту зброю, яку вони пообіцяли, у них немає альтернативи, ми не дамо їм цієї можливості"

"Не можна сьогодні зараз до нас приїжджати з порожніми руками. А ми очікуємо не просто презентів чи якихось тортиків, ми чекаємо на конкретні речі та конкретну зброю.

Тому ми зможемо отримати від Сполучених Штатів домовленості або частину того пакета з озброєння України, про яке ми домовлялися раніше"

Про генсека ООН

"Ми чекаємо на 100%-у підтримку від генсека ООН. Тому що 100% правда на нашому боці, і війна у нас"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ленд-ліз для України може відіграти переломну роль у війні

Про війну

"Такої війни ще не було. Такого знищення ні в одній з воєн, які вела РФ, не було і близько. Не було ще ніколи такої кількості важкої техніки й такого воєнного хамства, тортур, насильства"

Про обстріл росіянами Одеси

"Велике сімейне та людське свято. Сім ракет сьогодні прилетіло до Одеси. Дві ми збили. У багатоповерховий будинок влучила ракета. Восьмеро людей наразі померли. 18-20 поранених. Дитина три місяці - померла. Що це взагалі відбувається? Покидьки смердючі! Як їх ще назвати? Інших немає слів. Просто покидьки"

Про Папу Римського

"Я дуже хотів, щоб він приїхав із самого початку, щоб він підтримав наших людей на сході держави. Я хотів, щоб він спробував розблокувати гуманітарні коридори до Маріуполя. Саме з таким проханням ми зверталися до нього. Є ті чи інші сигнали. Рано говорити, але ми чекаємо на нього, тому що у нього є саме та місія від Бога, йому довіряє велика кількість людей"

Про вивезених окупантами українців

"Біля півмільйона людей було вивезено з різних окупованих частин нашої держави на територію РФ або частково на територію окупованого сходу. Щодо дітей цифри не маю. Пам'ятаю, тільки одне, що десь близько п'яти тисяч"

Про російський нацизм

"Рашизм" - це поняття, яке буде в історичних книжках, буде в умовних вікіпедіях, залишиться на уроках. І за партами маленькі діти в усьому світі вставатимуть і відповідатимуть вчителям, коли цей "рашизм" розпочався, на якій землі і хто допоміг у боротьбі за свободу проти саме цього страшного поняття.

Те, що вони робили - вбивали, катували, все, що вони робили з дітьми, маленькими, насильство над маленькими дітьми, зґвалтування, все, що відбувалося - це є нацизмом"

Про Абрамовича

"Наскільки мені відомо, а мені відомо чимало, він входить до складу російської групи переговорів. Наскільки мені відомо, він був у Києві"

Про наступну пресконференцію

"Зустрінемось, коли звільнимо Маріуполь. Я думаю скоро"

23 квітня російські терористи обстріляли ракетами Одесу з літаків стратегічної авіації РФ ТУ-95 з акваторії Каспійського моря. Загинула 3-місячна дитина.

Російську Федерацію треба визнати державою - спонсором тероризму, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «"Я не боюся зустрічі з Путіним" - Зеленський зібрав журналістів у метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути