вівторок, 07 жовтня 2008 14:28

А Кириленко образився на Тимошенко за "мазурика"

Лідер фракції НУ-НС В"ячеслав Кириленко заявляє, що БЮТ не виконав останню вимогу НУ-НС для відновлення коаліції, яка стосується суверенітету України.

"Із тих позицій, які нам потрібно було розв"язати, щоб відновити або по-новому створити коаліцію, більша частина врегульована. Не врегульоване одне принципове питання, яке чомусь дехто з колег намагається називати питанням про Грузію", - сказав Кириленко з трибуни парламенту у вівторок.

"Колеги, я вас розчарую. Це питання про Україну. Про те, як ми бачимо суверенітет України в ближчому і дальшому майбутньому. Чи ми будемо дозволяти, щоб чужеземні війська туди-сюди їздили нашою територією, туди-сюди плавали, куди їм дасть команду інша країна та інша столиця, чи ми будемо поважати власний суверенітет, власну країну, власні національні інтереси і власний народ", - додав він.

Кириленко закликав "майбутніх можливих" партнерів по коаліції "схаменутися" і виконати останній пункт для відновлення коаліції.

Крім того, він заявив, що НУ-НС "прикро вразили результати і стиль візиту Юлії Тимошенко до столиці Російської Федерації".

Кириленко перелічив "три ускладнення, які ставлять додаткові питання" для відновлення коаліції.

"Перше – жодних домовленостей по газу нема, зате є пропозиція у перспективі по передачі газотранспортної системи Росії", - сказав він.

Друге питання, за словами Кириленка, полягає у відсутності реакції Тимошенко на звинувачення на адресу України прем"єра Росії Володимира Путіна у незаконній торгівлі зброєю.

"Чому прем"єр сиділа і мовчки спостерігала, коли президент і прем"єр іншої країни звинувачували нашу рідну країну у незаконній торгівлі зброєю?", - обурився він, зазначивши при цьому, що частка експорту українських озброєнь до Грузії складає лише 6%, а частка експорту до Росії – 28%.

"Росія до недавнього часу активно і цілеспрямовано здійснювала постачання зброї до Грузії і не бачила в цьому ніякого сорому для себе", - сказав Кириленко.

Крім того, він назвав таку позицію прем"єра "страусиною", зазначивши, що вона "прямо б"є по інтересах оборонного комплексу України та інтересам наших експортерів".

НУ-НС також обурила відсутність реакції Тимошенко на жарт Путіна про "мазурика", який вкрав у неї літак.

"Нам не подобається, що прем"єр незалежної країни мовчки сидить і спостерігає, коли прем"єр іншої країни ображає президента суверенної держави. Можна ставитись до президента як завгодно, але політик такого рівня не повинен дозволяти собі такого роду поведінку", - сказав Кириленко.

"Ці обставини стримують результативне завершення переговорного процесу", - додав він. Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «А Кириленко образився на Тимошенко за "мазурика"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути