Ексклюзиви
вівторок, 24 лютого 2009 11:14

70 депутатів хочуть посадити Черновецького на п"ять років

70 депутатів хочуть посадити Черновецького на п"ять років
Народні депутати направили заяву на ім"я Генерального прокурора Олександра Медведька з проханням притягти до кримінальної відповідальності мера Києва Леоніда Черновецького за заклики застосувати силу проти депутатів Київради. Свої підписи під заявою поставили 70 народних депутатів,- повідомляє "Дзеркало тижня" .

У документі йдеться про події 19 лютого цього року, коли київський міський голова і голова КМДА Леонід Черновецький виступив на мітингу, що відбувся біля будівлі КМДА, і закликав присутніх застосувати силу відносно депутатів Київради.

Зокрема, він звернувся до мітингуючих із закликом: "Я передам від вас, що якщо тільки зараз Київрада заважатиме нам проводити реформи, я їм скажу, що просто зараз усіх вас запущу в зал засідань. Ви готові показати їм свою силу?".

Народні депутати заявляють про наявність в діях Черновецького ознак злочину, відповідальність за який передбачена пунктами 2, 3 статті 109 і статті 295 Кримінального кодексу України (дії, направлені на насильницьку зміну або скасування конституційного ладу або на захоплення державної влади, і заклики до здійснення дій, які загрожують громадському порядку).

За подібні дії Леоніду Черновецькому, згідно з діючим Кримінальним кодексом, загрожує до п"яти років позбавлення волі, переконані депутати.

За матеріалом: Дзеркало тижня, Реальна політика.
Зараз ви читаєте новину «70 депутатів хочуть посадити Черновецького на п"ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути