вівторок, 28 травня 2013 13:22

60% українців вважають, що ГТС повинна залишитися в держвласності

60% українців вважають, що ГТС повинна залишитися в держвласності
Фото: iport.info

Близько 60% жителів України вважають, що українська газотранспортна система (ГТС) має залишатися в державній власності, про що свідчать результати опитування Центру Разумкова.

Згідно з даними соцдослідження, на питання про те, як краще вчинити, якщо Росія пообіцяє за передачу їй української ГТС знизити ціну на газ для України, що дозволить знизити ціну на газ для населення, 59,9% респондентів висловили думку, що українська ГТС у будь-якому випадку повинна залишатися в державній власності і управління нею повинно здійснюватися тільки українською стороною.

15,2% опитаних схиляються до думки, що українську ГТС слід передати в управління консорціуму, до якого входили б представники Росії, України та ЄС. Ще менше респондентів (12,3%) вважають, що українську ГТС можна передати в управління або оренду Росії в обмін на знижку на газ. Тільки 2,7% опитаних переконані, що ГТС слід приватизувати і держава не повинна втручатися в її діяльність.

0,2% опитаних дали інші відповіді, 9,8% - вагалися з відповіддю.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 12 по 16 квітня 2013 року. Опитано 2010 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки - 2,3%.

Зараз ви читаєте новину «60% українців вважають, що ГТС повинна залишитися в держвласності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути