Ексклюзиви
пʼятниця, 30 жовтня 2020 08:35

6 найрезонансніших кримінальних проваджень, які закриють через рішення КСУ

У роботі НАБУ знаходилися 110 кримінальних проваджень за фактом недостовірних відомостей в е-декларації. Через скандальне рішення КСУ їх мають закрити.

Виділили 6 найрезонансніших справ, які закриють, пише "Слово і діло".

Автор: Слово і діло
  Виділили 6 найрезонансніших справ, які закриють
Виділили 6 найрезонансніших справ, які закриють

Справа Букіна:

У листопаді 2019 року в НАБУ оголосили ексгендиректору державного концерну Укроборонпром Павлу Букіну підозру в невірогідному декларуванні. Букін не задекларував доходів, нерухомого майна вартістю $700 тис. та автівки, що були власністю його цивільної дружини.

Справа генпрокурорки Венедіктової:

Навесні цього року НАБУ відкрило справу проти Ірини Венедіктової за недекларування майна. Заяву подав активіст Сергій Стерненко: за його словами, Венедіктова не вказала в декларації годинник за €10 тис. і членство в товаристві з обмеженою відповідальністю з ознаками прибутковості.

Справа мера Одеси Труханова:

У квітні 2020 року САП та НАБУ повідомили про підозру в недостовірному декларуванні за 2017 рік Геннадію Труханову. Той не вніс до декларації майно та доходи, що належать його дружині. Йдеться про квартиру в Одесі, паркувальні місця, автомобілі та корпоративні права. Загальна вартість незадекларованого майна становить майже 16,3 млн грн.

Справа Полякова:

Екснардепа від "Народного фронту" Максима Полякова звинуватили в декларуванні недостовірної інформації за 2016-2017 роки. Поляков з кінця 2016 року жив у власній квартирі в Києві (і при цьому отримував компенсацію за оренду житла в готелі), але в декларації житло не відобразив. Вартість помешкання становить майже 11 млн грн.

Справа ексначальника поліції Одеської області Головіна:

Дмитра Головіна підозрювали в недостовірному декларуванні за 2017 рік на суму понад 2 млн грн. Головін "забув" відобразити в декларації право користування квартирою в Києві (площею понад 100 кв.м) і відомості про право власності дружини на цінні папери вартістю близько 1 млн грн.

Справа Білоцерківця:

Колишній нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Дмитро Білоцерківець задекларував недостовірну інформацію в 2016-2017 роках. Він не вніс об'єкти нерухомості в столиці вартістю 3,8 млн грн, які були у власності його дружини та дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС відреагували на рішення суду щодо електронного декларування

27 жовтня Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за невірогідне декларування.

У НАЗК заявили, що через рішення КСУ закриють реєстр електронних декларацій.

29 жовтня президент України Володимир Зеленський скликав термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони для визначення заходів невідкладної належної реакції держави на нові загрози та виклики національній безпеці та обороні країни.

На засіданні Зеленський заявив, що система електронного декларування в Україні буде працювати, законопроекти про її поновлення будуть підготовлені і направлені до Верховної Ради, як невідкладні.

Зараз ви читаєте новину «6 найрезонансніших кримінальних проваджень, які закриють через рішення КСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути