середа, 22 січня 2020 15:34

52 кухарі, 18 сантехніків і 63 охоронці. Що таке "Феофанія"

Лікарня "Феофанія", яка підпорядкована Державному управлінню справами, обходиться українцям у півмільярда гривень щороку. Бюджет закладу майже вдвічі більший за бюджети Інституту раку чи Інституту серця.

Про це повідомила нардеп, член Комітету з питань правоохоронної діяльності Олександра Устинова.

Немедечний персонал лікарні нараховує 63 охоронців, 52 кухарів, 30 бухгалтерів, 25 працівників у службі "прання, сушіння, прасування та ремонту спецодягу, м'якого інвентарю та білизни", 18 сантехніків, 16 працівників із благоустрою.

Автор: @GolosZmin
 

Минулого тижня президент Володимир Зеленський підписав указ щодо доступності лікарні для всіх українців, нагадує нардеп.

"Щоправда, схоже, що президента трохи дезінформували, адже близько третини пацієнтів у "Феофанії" – це не депутати чи державні чиновники. Лікуються там усі, але лише за гроші.

В середньому лікарня на рік обслуговує близько 17 тис. пацієнтів, з них 5 тис. – за оплату. Це офіційні дані самої лікарні.

Відкрити двері для всіх у межах реформи системи охорони здоров'я лікарня не зможе, адже не підготувала для цього всіх необхідних документів та не автономізувалася.

Та й навіщо "Феофанії" ставати автономною? Адже тоді їй доведеться боротися за пацієнта та оптимізувати свої витрати, бо платити більше, ніж іншим лікарням, Національна служба здоров'я не буде", - пише Устінова.

  В середньому лікарня на рік обслуговує близько 17 тис. пацієнтів, з них 5 тис. – за оплату.
В середньому лікарня на рік обслуговує близько 17 тис. пацієнтів, з них 5 тис. – за оплату.

Сьогодні заклад отримує майже півмільярда гривень щороку, незалежно від того, скільки і з якими хворобами пацієнтів він лікує. Держава й далі сплачує лікарні гроші за ліжко-місця. Не за кожного пролікованого пацієнта, а за ліжко, яких 550.

У закладі працюють майже 500 осіб немедичних професій.

Бюджет лікарні для VIP-чиновників склав 422 млн грн, тоді як бюджет Інституту раку – 255 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Поховають усі зміни" – Супрун попередила про реванш "регіоналів" у медицині

Нардеп розповіла, що у сім'ї головного лікаря "Феофанії" Ігоря Семеніва "розкішні не лише авто, будинки та квартири".

"Там є навіть катери та снігоходи, і, як ведеться для "еліти", "ролекси", "чопарди" та одяг від Dolce&Gabbana.

До речі, дохід головного лікаря, якщо порівняти позаминулорічну та минулорічну декларації, виріс усемеро. Якщо позаторік фармацевтичні компанії заплатили йому за клінічні випробування, які робили на базі "Феофанії", 700 тис. грн, то торік це вже було 4,7 мільйона", - пише Устінова.

І це в той час, як лише у 18% сільських лікарень є санвузли, резюмує нардеп.

У січні президент Володимир Зеленський підписав указ про доступ громадян до медичної допомоги, що надається "Феофанією".

"Кабінету міністрів та Державному управлінню справами y тримісячний строк вжити заходів, необхідних для забезпечення доступності для громадян сучасних методів діагностики та лікування", - сказано в указі.

Зараз ви читаєте новину «52 кухарі, 18 сантехніків і 63 охоронці. Що таке "Феофанія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути