пʼятниця, 26 лютого 2010 12:02

500 працівників ринків пікетують "олігархів та буржуїв" в Київраді

500 працівників ринків пікетують "олігархів та буржуїв" в Київраді

Близько 500 представників Блоку Віталія Кличка, "Фронту змін" і працівники "Житнього" та "Володимирського" ринків пікетують Київраду. Вони вимагають скасувати намір продати ці ринки. Обидва знаходяться центрі Києва і мають площу по 3 га.

Тримають плакати з написами "Не дамо знищити Житній ринок", "Володимирський ринок у комунальну власність" "Олігархи, буржуї, геть руки від Житнього ринку!" та "Олігархи, буржуї, геть руки від Володимирського ринку!".

До пікетувальників вийшов депутат Київради Віталій Кличко та народний депутат Кирило Куликов. Кличко пообіцяв, що депутати його блоку сьогодні на сесії Київради наполягатимуть на вирішенні питання приватизації Житнього і Володимирського ринків.

"Цю приватизацію не можна дозволити. Ми пам"ятаємо, як у такий спосіб передали "Сінний ринок". В результаті його знищили. Тому ми вимагаємо у депутатів вислухати працівників ринків, адже вони кияни і ми делеговані вирішувати їхні проблеми. Згадайте, як закривали книжкові магазини на Хрещатику! Зараз там продають труси", - заявляє Кличко.

Кличко запросив до президії Київради кількох працівників обох ринків, щоб вони самі розказали, яка ситуація навколо цих об"єктів. Але охорона Київради їх не пропускала. Після штовханини п"ятьом працівникам ринків вдалось пройти до приміщення Київради.

"Ми будемо вимагати на трибуні не дозволити продати наші робочі місця", - вигукнув на ходу Володимир Погиба, заступник профспілки підприємців Житнього ринку.

Зі слів Кличка наразі невідомо, хто претендує на ринки. Ходять чутки, що в їхньому придбанні зацікавлений зять міського голови Леоніда Черновецького В"ячеслав Супруненко.

На 11.30 засідання Київради не розпочалося. Секретаря Олеся Довгого немає на робочому місці, а в депутатів нема кворуму.

Сьогодні Київрада має намір розглянути питання скасування приватизації Володимирського та Житнього ринків.

Зараз ви читаєте новину «500 працівників ринків пікетують "олігархів та буржуїв" в Київраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути