понеділок, 07 листопада 2011 12:33

50 нардепів використовують величезні чорнобильські пенсії - мітинг у Донецьку
14

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Вранці 7 листопада центральною вулицею Донецька пройшлися комуністи. Після цього на площі Леніна відбувся мітинг на честь річниці Жовтневої революції.

"Що побудували діти Великого Жовтня - то приватизували олігархи. Як сказав Сталін, ніяких переговорів, тільки беззастережна капітуляція! Поки вони не задовольнять вимоги чорнобильців, дітей війни, афганців і всіх трудящих, ми не повинні здаватися", - закликав Володимир Бідевка, один із лідерів донецького відділення КПУ.

Мітинг підтримав "Чорнобильський полк" дивізії "Україна" Українського реєстрового козацтва.

Генерал Анатолій Вислий взяв слово і на очах п'ятисот учасників акції знищив судове рішення, за яким йому належать 1,5 мільйона гривень. У вересні Вислий відсудив у держави пенсію у 27 тисяч грн. та виплату недоїмки в 1,5 млн. грн.. Вона накопичилася з 1 січня 2006 року, коли вступила в силу постанова Кабміну про чорнобильські пільги.

"Ті, хто обкрадає народ, кажуть людям: "Ми вам не доплачуємо тому, що чорнобильці по 27 тисяч пенсії отримують", - сказав Вислий. - Насправді тільки 20 осіб з 7 тисяч чорнобильців Донецької області і ще 200 киян отримують таку величезну пенсію. Цю постанову свого часу члени Кабміну Єханурова прийняли для себе. Виявляється, 50 народних депутатів отримували пільгову чорнобильську пенсію з 2006 року! Але закон один для всіх, і я звернувся до суду і домігся такого ж рішення, не даючи ні копійки хабара. Ніколи я не тримав в руках більш дорогого паперу - він коштує 1.5 мільйона гривень".

"І що ж я повинен з ним зробити?, - продовжив він. - Отримати ці гроші і літати на вертольоті, щоб не потрапляти вам на очі? Або ходити обпльований і проклятий, як наші депутати? Ні, я хочу дивитися людям прямо в очі, як чесна людина. Тому я прийняв рішення порвати цей документ, і козаки мене підтримали".

З цими словами Вислий на дрібні шматочки порвав судове рішення. У 1986 році він був направлений у Чорнобиль лікарем радіологом. Пропрацював 104 дня. Отримав 2 групу інвалідності.

"Це вам не Плющ, якому нарахували 30 тисяч, хоча в районі ЧАЕС покрутився 15 хвилин", - поділився з Gazeta.ua козак чорнобилець Сергій Нецвєтаєв.

"Нас обурюють висловлювання вищого керівництва країни, яке назвало нашу боротьбу за соціальні гарантії безчестям і нахабством, - сказав козак чорнобилець Василь Лабунін. - Пишаюся тим, що двічі був на "штурмі" Верховної ради - 20 вересня і 1 листопада. Якби Тігіпко був чесною людиною, він мав би застрелитися або як мінімум подати у відставку. Але у цих людей немає совісті. Тому я готовий загинути на барикадах, це краще, ніж здохнути від голоду і хвороб".

Зараз ви читаєте новину «50 нардепів використовують величезні чорнобильські пенсії - мітинг у Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути