четвер, 17 вересня 2020 12:34

38 днів до місцевих виборів: соціологи опублікували рейтинги партій

38 днів до місцевих виборів: соціологи опублікували рейтинги партій
Вибори заплановано на 25 жовтня. Фото: Reuters

Серед виборців, які визначилися і планують узяти участь у голосуванні на місцевих виборах, 16% підтримують партію "Слуга народу". Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" з 12 до 15 вересня.

ОПЗЖ - 11,9%, "Європейська солідарність" - 11,3%, "Батьківщина" - 8,2%, "За майбутнє" - 5,8%".

Радикальна партія - 4,7%, УДАР - 3,7%, ВО "Свобода" - 3,3%, партія Шарія - 2,8%, "Голос" - 2,2%, "Пропозиція" і "Перемога Пальчевського" - по 2,1%, "Наш край" - 2%, "Сила і честь" - 1,5%, "Самопоміч" - 1,2%.

Сумарний рейтинг інших партій, що беруть участь у місцевих виборах і включених до списку для дослідження, - 21,2%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як голосуватимуть хворі на коронавірус

У дослідженні представлено агрегований рейтинг партій на місцевих виборах, який являє собою суму всіх результатів сил на виборах до обласної ради кожної області. Респонденти обирали зі списку, який був унікальним для кожної облради (у Києві - міської ради). Сукупно до рейтингу потрапили 65 партій, з яких переважна більшість - місцеві партії, які балотуються до однієї або декількох облрад, пояснюють соціологи.

Порівняно з рейтингами партій до Верховної Ради електоральні втрати на місцевому рівні відчувають "Слуга народу", (26% "парламентського" рейтингу проти 16% "місцевого"), ОПЗЖ (17% проти 12% ), "Європейська солідарність" (16% проти 11%), "Голос" (4% проти 2%), "Сила і честь" (4% проти 2%).

Соціологи опитали 5 тис. респондентів у всіх областях, крім окупованих Росією Криму і окремих районів Донецької і Луганської областей. Похибка дослідження становить не більше 1,4%.

15 вересня розпочався процес реєстрації кандидатів у депутати місцевих рад і на посади сільських, селищних, міських голів. Наступного дня після рішення про реєстрацію кандидати можуть починати передвиборчу агітацію.

Місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «38 днів до місцевих виборів: соціологи опублікували рейтинги партій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути