четвер, 24 вересня 2020 14:21

30% українців не знають людей, за яких голосуватимуть - опитування

30% українців не знають людей, за яких голосуватимуть - опитування
24% досі не визначилися з кандидатом. Фото: ЦВК

30% громадян не знають про представників партії, за яку хотіли б проголосувати на місцевих виборах у своєму населеному пункті.

Ще 24% досі не визначилися з кандидатом, про це повідомляють у дослідженні Фонду Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва.

"Про наявність представництва партії у своєму населеному пункті, яку громадяни хотіли б підтримати на місцевих виборах, відомо 34% опитаних, 30% не знають про це, а 11% відповіли, що в населеному пункті, де вони проживають, такого представництва немає", - написали в результатах дослідження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виборців підкуповують лампочками від колишнього "слуги" Полякова

Також 24% респондентів відповіли, що ще не змогли визначитися з кандидатом. Політичні партії активніше працюють із жителями східних областей, де 40% респондентів знають про наявність таких осередків у своїх громадах.

"31% опитаних по країні підтримали б на місцевих виборах ту саму партію, за яку вони проголосували б і на виборах у Верховну Раду. 28% схиляються до голосування за ту саму партію, проте не виключають, що вони можуть проголосувати за іншу політичну силу. 7,5% точно голосуватимуть за іншу партію", - написали в результатах дослідження.

Дослідження проводили з 14 по 19 серпня в усіх регіонах України, окрім окупованого Криму й окупованих територій Донбасу. Опитали більш як 2 тис. респондентів серед дорослого населення. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

34% українців вважають, що місцеві вибори, які відбудуться 25 жовтня, змінять стан справ у їхніх громадах на краще. 38% опитаних упевнені в тому, що місцеві вибори не змінять ситуації в громадах, свідчать дані опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова.

Зараз ви читаєте новину «30% українців не знають людей, за яких голосуватимуть - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути