понеділок, 15 березня 2021 10:12

3 закриті телеканали координували з Кремля - нардеп

3 закриті телеканали координували з Кремля - нардеп
Телеканали вимкнули у лютому.

Координацією закритих в Україні телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK займався Кремль. Про це в ефірі одного з телеканалів заявила народна депутатка від "Слуги народу", заступниця голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безугла.

Телеканали, які пов'язують із кумом президента РФ Володимира Путіна, нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком, курував заступник голови адміністрації Путіна Олексій Громов, повідомляє "Obozrevatel" з посиланням на депутатку.

"Ми входимо в регулярний формат роботи Ради національної безпеки і оборони. РНБО збиралося постійно, просто в закритому режимі. Наведу приклад. Закриття телеканалів, які координувалися через Громова. Це заступник в адміністрації президента Росії, який відповідає за медіанапрям", – розповіла Мар'яна Безугла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антиукраїнська пропаганда, а не свобода слова. Треш "112", ZIK і NewsOne показали в одному відео

2 лютого президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО, яким заблокував діяльність 3 телеканалів: "112", Newsone та ZIK. Персональні спеціальні економічні й інші обмежувальні заходи застосовуються до нардепа з ОПЗЖ Тараса Козака і юридичних осіб.

Докази антиукраїнської діяльності NewsOne, ZIK і "112" збирали 8 місяців, розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

За повідомленням ЗМІ, підставою для впровадження санкцій проти Козака стало розслідування, проведене спецслужбами України, під час якого встановлено, що схеми з постачання вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

16 лютого СБУ оголосила про підозру Анатолієві Шарію за статтями про державну зраду та розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі.

19 лютого РНБО запровадила санкції проти Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму. Його розслідує СБУ.

Зараз ви читаєте новину «3 закриті телеканали координували з Кремля - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути