вівторок, 05 січня 2021 10:16

3 дні до локдауну: уряд закликали скасувати заборону на непродовольчі товари

3 дні до локдауну: уряд закликали скасувати заборону на непродовольчі товари
У "Голосі" назвали дії уряду недолугими. Фото: @KabminUA

Від Кабінету міністрів вимагають скасувати заборону на продаж непродовольчих товарів у період локдауну 8-24 січня.

"Заборона на придбання електричних лампочок, посуду, білизни, запальничок та інших непродовольчих товарів буде проігнорована людьми, як позбавлена здорового глузду. Це матиме лише один ефект — зростання тіньової торгівлі та збитки для державного бюджету", - заявила голова партії "Голос", народна депутатка Кіра Рудик.

Водночас уряд закликали збільшити кількість тестувань на коронавірус, аби отримати реальну оцінку поширення хвороби.

"У разі підтвердження нинішньої тенденції до зменшення захворюваності доцільно розглянути позапланове послаблення або повне скасування карантинних обмежень", - заявила Рудик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар та євро стрімко подорожчали

Кабмін забороняє приймання відвідувачів суб'єктами господарювання у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім торгівлі товарами, що належать до продуктів харчування на торговельних площах, не менш як 60% яких призначено для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв'язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, пише блогер Сергій Іванов.

Торгівля іншими групами товарів може відбуватися лише зі здійсненням адресної доставки замовлень.

"Що це означає на практиці? Власники торговельних закладів муситимуть закрити цілі відділи в магазинах, у яких продаються товари не з переліку. Скажімо, батарейку для пульсоксиметру чи тонометру ви не купите - замовляйте в інтернеті. Або лампочку - так само замовляйте в інтернеті і сидіть пару днів у темряві, поки її доставлять.

Я вже не кажу, що закриття відділів у супермаркеті фізично зменшує площу магазину, а відповідно збільшує щільність людей на квадратному метрі, що створює передумови для активнішого розповсюдженню вірусу. Невже для усвідомлення очевидного потрібно якісь спеціальні знання? Навіщо створювати проблеми на рівному місці, бездарно втрачаючи сотні мільйонів гривень потенційних надходжень до бюджету від реалізації лише підакцизних товарів, які ви також хочете заборонити продавати?" - пише блогер.

"А якщо це село? Ви всі знаєте, як виглядає сільмаг: ковбаса, горілка, пральний порошок, тютюн, памперси та дитячі іграшки на одній полиці. Виходить, їх тепер треба закрити? Як ви плануєте це зробити? Навіщо забороняти те, що неможливо проконтролювати? А якщо в сім'ї 2 людини похилого віку, які в принципі не розуміють, як замовляти в інтернеті? Для кого ви все це написали?" - запитує Іванов.

Кабінет міністрів запровадить повний локдаун з 8 по 24 січня, заявляв прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Буде дозволена торгівля продовольчими товарами, засобами гігієни.

Зараз ви читаєте новину «3 дні до локдауну: уряд закликали скасувати заборону на непродовольчі товари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути