пʼятниця, 17 червня 2011 14:34

22 червня у Львові не буде заворушень - Стецьків

22 червня у Львові не буде заворушень - Стецьків

22 червня у Львові не буде заворушень, як 9 травня.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав "нунсівець" Тарас Стецьків.

За його словами, події 9 травня – це провокація.

"Треба було мати таку "Свободу" у Львові, яка на цю провокацію повелася. "Свобода" просто підіграла створенню телевізійної картинки. Хтось зробив це свідомо, хтось – ні. Картинка вийшла. Правда, не така, як вони розраховували. Хотіли конфронтації між Сходом і Заходом. Цього не відбулося. Бо реакція суспільства була дуже нормальною", - зазначив депутат.

Стецьків вважає, що провокацію спланувало керівництво Росії за участю української влади.

"Сценарій був такий: мали привезти червоний прапор, "Свобода" повинна була битися з приїжджими. Найбільше шкода тих молодих хлопців, які щиро вірили, що б'ються за Україну. До речі, головного вождя (Олега Тягнибока - "ГПУ"), який кидав своє військо на "Беркут" і автобуси, у Львові не було. Де він був? Це питання", - зауважив "нунсівець".

"Зараз політичні партії та громадські організації у Львові взяли справу в свої руки. Червона шмата може гуляти по Львову скільки завгодно. 50 йолопів можуть її носити. Якщо ти маєш достоїнство, просто не звертаєш на це увагу. Навіть якщо хтось приїде з червоними прапорами, полізе на пагорб Слави, простоїть там на самоті, його ніхто чіпати не буде. А в іншому місці зберуться десятки тисяч людей, які пам'ятають, що таке 22 червня для Львова. Ми просто нагадаємо, скільки людей було вбито в той день. І хай попробують не показати це на всю Україну. Тоді країна побачить інше обличчя Галичини. Так треба було робити 9 травня", - наголосив Стецьків.

Нагадаємо, у Львові біля пагорби Слави під час акції до Дня перемоги стались масові сутички працівників міліції, представників "Свободи" та лівих політичних організацій.

Зараз ви читаєте новину «22 червня у Львові не буде заворушень - Стецьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути