пʼятниця, 01 січня 2016 16:00

2016-ий рік буде результативним - Чорновіл

2016-ий рік буде результативним - Чорновіл

Цей рік стане для України роком антикорупційних результатів. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав екс-нардеп Тарас Чорновіл.

"Інституційно вже почала працювати антикорупційна система. І цього року побачимо багато результатів. Зокрема, по "антикорупційці". І це вже буде щось таке, що викличе у нас задоволення", - спрогнозував він.

За словами Чорновола, 2016-ий також стане "роком перших підсумків по євроінтеграції". "Коли дістанемо перші плюси. А не тільки сам процес", - зауважив екс-нардеп.

Водночас експерт не вважає, що минулорічна ситуація "була поганою".

"Якщо відштовхуватися від принципу "Все пропало, зрада, нас здали", заганяти себе в депресію, то тоді звичайно все буде погано. Ми ні з чим не увійшли у новий рік і немає про що навіть думати. А якщо виходити з протилежним осмисленням, то минулий рік був наповнений. Давайте уявимо. Кілька років назад ми сидимо і говоримо: "Україна вже на грані отримання безвізового режиму", "Вступає в дію зона вільної торгівлі з ЄС", "Замість бандюків-ментів вийшла цивілізована поліція, якій довіряє понад 50% населення", "У нас є армія, яка може воювати проти Росії". Два роки назад це виглядало би казкою. А сьогодні - як щось таке, що ми і не думаємо про це згадувати. І таких речей в цьому році було дуже багато", - пояснив Чорновіл.

На думку екс-нардепа, реформи зрушили з місця.

"У нас реально пішла ціла низка реформ. Вони буксують, бо ми маємо таку Верховну Раду. Маємо оце замкнуте, порочне коло суддівського середовища. Яке все гальмує. І ситуація у соціальному плані - погана. Країна у війні. Але при тому всьому, ми зробили безповоротні зміни", - сказав колишній парламентар.

Зараз ви читаєте новину «2016-ий рік буде результативним - Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути