Ексклюзиви
четвер, 04 липня 2024 14:30

Спецтема: Війна Росії проти України

14 бригад неукомплектовані потрібною зброєю. Партнери тягнуть з допомогою - Зеленський

14 бригад неукомплектовані потрібною зброєю. Партнери тягнуть з допомогою - Зеленський
Президент Володимир Зеленський сказав про повільні дії партнерів. Фото: Bloomberg

В українському війську є 14 неукомплектованих бригад, які не мають відповідної зброї.

Озброєння, обіцяне партнерами, надходить дуже повільно. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Bloomberg.

"У нас стоять бригади без зброї. У нас стоїть резерв. У нас стоїть 14 бригад не укомплектованих, у яких нема відповідної зброї, про яку вже голосували, говорили, що пакети повинні приходити, але вони йдуть повільно", - сказав президент.

Водночас Зеленський заявив, що немає патової ситуації.

"Це не патова ситуація, це просто проблемна ситуація. Пат - це безвихідь, а не проблема. Проблему можна вирішити, якщо є бажання і є інструменти. У нас є бажання. А інструменти… не прийшли, як то кажуть", - сказав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лінія активного фронту збільшилася - головком ЗСУ

Зеленський сказав, що Україна вдячна Конгресу Сполучених Штатів Америки за підтримку, але зброя все ж має прийти, щоб ситуація на фронті могла змінитися.

"Ми не може просто говорити про контрнаступальні дії. Нам сьогодні треба захистити те, що в нас є. Ми хочемо контрнаступальні дії тоді, коли ми готові. Ми готові тоді, коли надходить зброя. Її сьогодні немає", - заявив президент.

У квітні Палата представників Конгресу США схвалила допомогу Україні. Згодом за допомогу проголосував Сенат. Президент США підписав закон, який передбачає виділення $60,8 млрд для допомоги Україні.

Вчора США оголосили про виділення нового пакету оборонної допомоги, який передбачає ракети для систем HIMARS, протиповітряні перехоплювачі, артилерійські снаряди та інші озброєння.

Зараз ви читаєте новину «14 бригад неукомплектовані потрібною зброєю. Партнери тягнуть з допомогою - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути