середа, 20 березня 2019 17:35

13 законопроектів про незаконне збагачення об'єднають в один

13 законопроектів про незаконне збагачення об'єднають в один
Крім президентського, у парламент внесли 12 альтернативних законопроектів. Фото: sud.ua

У Верховній Раді створили робочу групу з напрацювання єдиного законопроекту про покарання за незаконне збагачення.

Про це повідомила представник президента у парламенті Ірина Луценко, спілкуючись із журналістами в кулуарах парламенту.

"Ми дійшли згоди про створення робочої групи, щоб напрацювати єдине придатне для голосування Верховною Радою формулювання про незаконне збагачення. Якщо 13 альтернативних законопроектів подадуть у зал, це означатиме, що голоси будуть розмиті і суспільство знову не отримає вирішення цього питання... Комітет ухвалив правильне рішення: створити робочу групу, запросити туди авторів законопроектів, представників експертного і юридичного середовища, міжнародних експертів", - сказала Луценко.

Головою робочої групи призначили члена комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Валерія Карпунцова.

"Думаю, між першим і другим туром [президентських виборів] уже робоча група збереться і винесе на огляд, що буде аналізуватися, які будуть напрацювання, хто буде входити до складу групи", - додала Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незаконне збагачення: прокурори шукають лазівку у закритих справах

26 лютого Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за незаконне збагачення. На його думку, це не узгоджується з принципами верховенства права та презумпції невинуватості. До суду на покарання за незаконне збагачення поскаржились 59 народних депутатів.

Президент Петро Порошенко вже вніс у парламент новий законопроект про невідворотність покарання за незаконне збагачення. Його визначив як невідкладний. Як альтернативні зареєстровані 12 проектів народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «13 законопроектів про незаконне збагачення об'єднають в один». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути