неділя, 14 липня 2013 14:25

1025-річчя хрещення Київської Русі не можна використовувати в політичних цілях - Яценюк

1025-річчя хрещення Київської Русі не можна використовувати в політичних цілях - Яценюк
Фото: zn.ua

Глава парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк звернувся до конфесій в Україні з призів не використовувати урочистості з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі в політичних інтересах, повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина" у неділю.

"Перед цим святом я хотів би звернутися до всіх конфесій, всіх церков, в першу чергу до Російської православної церкви. Це велике християнське свято, і його ні в якому разі не можна використовувати у своїх політичних інтересах. І я впевнений, що жодна церква і жодна конфесія не використовуватиме це як політику ", - зазначив Яценюк після участі у святій літургії в Марійському духовному центрі Зарваниця (Тернопільська обл.).

Однак, за словами політика, потрібно пам'ятати історію того, як християнство поширювалося в Україні: "Це почалося тут, на території України, у Київській Русі".

У зв'язку з цим політик вважає природним, що святкування 1025-річчя Хрещення Русі-України відбудеться саме в Києві, адже "саме звідси християнська віра поширилася на всю Східну Європу і народи, що її населяють".

"При всій повазі до наших російських партнерів, Москва з'явилася тільки через 160 років після того, як відбулося Хрещення Руси-України", - зазначив він.

25 січня 2013 президент України Віктор Янукович повідомив, що святкування з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі пройдуть в кожному населеному пункті України.

1 березня Янукович підписав доручення щодо питань організації та проведення заходів з відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Глава держави доручив Кабінету міністрів координацію заходів християнських церков України з нагоди ювілею, зокрема, забезпечити запрошення на урочистості представників іноземних релігійних організацій.

Обласним державним адміністраціям глава держави доручив забезпечити належну організацію заходів з відзначення хрещення Київської Русі в населених пунктах усіх рівнів. Ряд доручень, пов'язаних з відзначенням ювілею, повинні виконати також центральні органи виконавчої влади.

У рамках святкування 1025-річчя Хрещення Русі 29 травня у Владивостоці стартував хресний хід з мощами князя Володимира, який пройде через ряд міст Росії, Білорусі і завершиться 27 липня в Києві.

27 липня хресний хід зустрінуть на Хрещатику в Києві ієрархи православних церков світу, які прибудуть в Україну на святкування 1025-річчя Хрещення Русі.

Зараз ви читаєте новину «1025-річчя хрещення Київської Русі не можна використовувати в політичних цілях - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

74

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути