субота, 12 листопада 2011 19:37

100-й день Тимошенко у СІЗО відзначили під гітару і з кульками
21

Фото: Фото: Ростислав Мисюкевич

Сьогодні о 17.00 під стінами Лук'янівського СІЗО пройшов мітинг прихильників екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Її 100-й день тримають в слідчому ізоляторі. Близько 200 мітингувальників вимагали звільнити Юлію Тимошенко та відправити у відставку чинного президента Віктора Януковича. Присутні тримали портрети Юлії Тимошенко, прапори БЮТ та "Батьківщини". Одна з мітингувальниць прийшла з іконами Ісуса Христа та Божої Матері. За учасниками акції спостерігало близько 30 міліціонерів. Люди скандували "Юлі - волю!", "Луценку - свободу!" та "Зека геть!". Також вигукували "Юлі - здоров'я!"

Перед мітингувальниками виступили нардепи-"бютівці" Андрій Павловський, Юрій Одарченко та Олег Тищенко. Закликали не припиняти боротьби. Після них слово взяв засновник Селянської демократичної партії Ігор Тарасенко. На мітинг він прийшов з шаблею, зробленою з коси, та книжкою Томаса Джефферсона, автора декларації незалежності США.

"Томас Джефферсон написав: "Якщо уряд гнобить свій народ, то народ має право піднятися на збройну боротьбу і скинути цей антинародний уряд". Тимчасово правляча в Україні банда боїться озброєного народу. Я не закликаю до крові, але коли ми всією Україною зробимо отакі шаблюки, візьмемо вила, і блокуємо всі районні та обласні адміністрації по Україні, то вишвернемо цю банду. Коли 5 місяців тому я приніс цю косу і вила до Печерського суду, то наші керманичі заборонили мені їх показувати. Але вони прозріли за ці місяці. І сьогодні вони не забороняли мені прийти сюди з цією косою. Це символ волі. Борімося - поборемо!"

Мітингувальники випустили в небо 4 в'язанки повітряних кульок з червоними ліхтариками.

"Сподіваюся, Юлія Володимиріна почує нас і побачить ці кульки. Вона не зламалася і ми маємо триматися!", - сказав Одарченко.

Зараз ви читаєте новину «100-й день Тимошенко у СІЗО відзначили під гітару і з кульками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути