понеділок, 18 листопада 2019 10:40

100 років тому ми вже домовлялися з Росією. Це закінчилося Голодомором - Парубій нагадав Зе-команді уроки історії

100 років тому ми вже домовлялися з Росією. Це закінчилося Голодомором - Парубій нагадав Зе-команді уроки історії
Російська імперія не має шансу на існування без контролю над Україною, каже Парубій.

Колишній голова Верховної Ради Андрій Парубій провів паралелі між ймовірними переговорами президента України Володимира Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним та подіями 100-річної давнини.

"100 років тому теж багато хто говорив – давайте завершимо війну; давайте розійдемось по селам просто орати землю. Ціною цього став Голодомор. Ціною була розстріляна вся українська інтелігенція. Ми повинні бути готові боротися за свою незалежність", – сказав екс-спікер.

"Той, хто думає, що просто відбудеться якесь чудо і росіяни просто побіжать з України, той глибоко помиляється. Російська Федерація сьогодні реалізовує дуже масштабний план відновлення контролю Кремля над тим геополітичним простором, який колись контролював Радянський Союз. Їхня сфера інтересів сягає і США, і дестабілізації Європи. І тому дуже багато радикальних рухів фінансовані з Росії. Але всі ці плани Путіна є неможливими без контролю над Україною", – пояснив Парубій.

"Російська імперія не має шансу на існування без контролю над Україною. Державний імперіалізм є ключовою частиною державної політики Росії. Війна – це не тільки танки. Енергетичні атаки, інформаційні атаки, гуманітарні, економічні тривали завжди", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін прокоментував можливу зустріч з Зеленським

Нагадаємо, що колишній президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв запропонував провести зустріч Зеленського і Путіна в Казахстані, зазначивши, що президент України вже погодився на зустріч тет-а-тет.

Зараз ви читаєте новину «100 років тому ми вже домовлялися з Росією. Це закінчилося Голодомором - Парубій нагадав Зе-команді уроки історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути