четвер, 12 листопада 2020 10:55

10 найпопулярніший мерів-переможців
3

За чинних мерів багатьох міст проголосувала абсолютна більшість виборців.

Про це повідомляє "BBC".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов вимагає від ЦВК оприлюднити результати виборів

На місцевих виборах 2020 року українці віддали перевагу старим перевіреним керівникам міст. 10 голів обласних центрів перемогли вже в 1-му турі.

За умов низької явки двоє мерів зуміли отримати понад 80%. Умовно найпопулярнішим мером можна назвати керівника Хмельницького.

Олександр Симчишин від політсили "Свобода" набрав 86% голосів і здобув монобільшість у місті. До міської та обласної рад у Хмельницькому "Свобода" не йшла, а балотувався іменний проєкт мера "Команда Симчишина".

Місцеві вибори
Фото: BBC
Місцеві вибори
Місцеві вибори


Ще троє мерів-переможців зуміли отримати монобільшість і взяти на себе всю владу в місті. Це Руслан Марцінків із "Свободи" в Івано-Франківську, Владислав Атрошенко із політсили "Рідний дім" у Чернігові та Сергій Моргунов із "Української стратегії Гройсмана" у Вінниці. Решті мерам доведеться домовлятись з іншими партіями про співпрацю у міській раді.

15 листопада відбудеться 2-й тур мерських перегонів у Сумах, Луцьку, Одесі, Херсоні, Краматорську та Кам'янець-Подільському. 22 листопада - у Дніпрі, Черкасах, Рівному, Львові, Полтаві, Ужгороді, Миколаєві, Слов'янську, Дрогобичу, Броварах, Бердянську та Нікополі. У Чернівцях досі немає результатів підрахунку голосів.

За результатами місцевих виборів, до Київської міської ради пройшли 7 партій. Лідерами в рейтингу політичних сил стали "Європейська солідарність" та УДАР із 31 та 30 мандатами відповідно.

Зараз ви читаєте новину «10 найпопулярніший мерів-переможців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути