пʼятниця, 18 травня 2012 18:35

10 діб під вартою - Затриманим націоналістам мстяться за розбиті автомати?

10 діб під вартою - Затриманим націоналістам мстяться за розбиті автомати?
Націоналістам інкримінують хуліганський напад та розбій. Фото: tyzhden.ua

У Києві міліція затримала чотирьох активістів УНА-УНСО. Їм інкримінують хуліганський напад та розбій.

Зокрема, як стало відомо Gazeta.ua, за ґратами опинились Дмитро Павельєв, Ярослав Лагнюк, Богдан Мельник та Микола Єременко. Їх спочатку доставили до Святошинського РВВС, а потім в ІТТ на Косогірному провулку міста Києва.

Громадські активісти самотужки боролися з нелегальними гральним бізнесом у столиці. Вони стверджують, що міліція ігнорувала їхні неодноразові скарги на незаконну діяльність гральних салонів, зокрема, у Святошинському районі міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністра МВС просять розслідувати покривання гральних салонів у Києві силовиками

Як повідомив Gazeta.ua один із лідерів УНА-УНСО Ігор Мазур, затриманим зробили флюорографію, що свідчить про те, що їх не збираються відпускати на волю, натомість, можливо, запроторять надовго до СІЗО.

"Один із затриманих - Єременко - фігурував у справі як свідок. А учора його схопили буквально на робочому місці як підозрюваного у розбійному нападі. Скоріш за все, це - помста", - відзначив Мазур. Дружина Єременка має на днях народжувати.

Водночас, за інформацією адвоката Олега Веремієнка та журналістки Олени Білозерської, усіх чотирьох затриманих Святошинський районний суд залишив під вартою поки що на 10 діб - "для збору характеристик та інших документів щодо їхніх осіб".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Геть гральну мафію!" - Націоналісти розтрощили два гральних салони

"До цього часу подання слідчого про тримання під вартою на період слідства залишене без розгляду, засідання суду просто перенесене на 10 діб", - уточнив адвокат.

У свою чергу народний депутат від "Нашої України" Володимир В'язівський, який готовий взяти активістів на поруки, заявив Gazeta.ua, що влада намагатиметься у такий спосіб показати публічно, що "всі, хто йде на такий крок (боротьбу з нелегальним гральним бізнесом - ред.), будуть засуджені".

"Задача народних депутатів від опозиції - максимально захищати хлопців, бо завтра це може статись з будь-яким громадянином", - зазначив В'язівський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За нищення гральних салонів вимагають карати "нечистоплотних бізнесменів", а не громадських активістів

За його словами, якщо у державі діє незаконний бізнес - розповсюдження наркотиків, грального бізнесу, проституція - "значить, комусь це потрібно".

"Комусь же це потрібно, якщо міліція закриває очі. Але, за звичай, ті, хто зараз утримує хлопців, здебільшого і мають причетність до кришування нелегальної комерційної діяльності", - підсумував нашоукраїнець.

Зараз ви читаєте новину «10 діб під вартою - Затриманим націоналістам мстяться за розбиті автомати?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути