субота, 24 вересня 2011 12:08

"Треба об'єднуватися в комітети фізичного самозахисту" — Ляпіна

 "Треба об'єднуватися в комітети фізичного самозахисту" — Ляпіна

Неспроможність — діагноз чинної влади. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" заявила народний депутат від блоку "Наша Україна — Народна самооборона" Ксенія Ляпіна.

"Скільки Янукович давав китайських попереджень міністрам, обіцяв кадрові зміни. І що? Міністри працювати краще стали? Ми зібрали факти, що робилося ці півтора року з дерегуляцією в ліцензуванні, дозвільній системі. Вийшла цікава картина — деякі речі імітувалися. Звітують про скорочення кількості ліцензій на 30 процентів, а скорочують насправді на 5. Запитання: кого ми дуримо? Світовий банк та Міжнародний валютний фонд? Хоча в цій неспроможності влади для України є і позитив - свободу до кінця не додушать", - сказала народна депутатка.

Ефекту від реформ влади немає, переконана Ляпіна

"Що були ті реформи, що ні. Податкова як перевіряла, так і перевіряє. Хабарі ростуть відповідно від загального зростання цін. Наші чиновники - прекрасні психологи. Головне їхнє завдання, що їм і ставлять, - тонко відчути, де і скільки можна взяти. Іноді вони помиляються, бо не всі розумні. Тоді підприємці обурюються, вибухають. Ще можуть вибухнути, коли власність забирають неприховано бандитським способом", - зазначила вона.

Депутатка згадала про досвід Холодноярської республіки.

"Підробляють реєстри, документи, приходять із грішми до суду й отримують якесь незаконне рішення. А тоді вже йдуть із бітами "виконувати закон". І немає куди звернутися. Тому треба об'єднуватися в комітети фізичного самозахисту. Українці мають тут велику історію. Згадаймо Холодноярську Республіку 1920-х. Вона самотужки могла встояти проти регулярних військ", - резюмувала Ксенія Ляпіна.

Повністю інтерв'ю читайте тут.

Зараз ви читаєте новину « "Треба об'єднуватися в комітети фізичного самозахисту" — Ляпіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути